Eredivisie

Statement: Eredivisie CV is tegen iedere twee jaar een wereldkampioenschap

De Eredivisie CV heeft gisteren in Milaan bij een bijeenkomst van alle Leagues in Europa tegen het voorstel van de FIFA gestemd om iedere twee jaar een wereldkampioenschap te organiseren.

Tevens heeft de Eredivisie CV ook aan de UEFA gevraagd dat zij zich ook uitspreekt tegen een tweejaarlijks Europees kampioenschap.

De Eredivisie is daarmee voorstander van het behouden van de huidige balans tussen onze nationale wedstrijdkalender en de internationale club- en landelijke team competities.

Directeur Jan de Jong: “Los van de devaluatie van de titel als die iedere twee jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers 15 a 20 dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel. Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de eredivisie, een mogelijke waardedaling door een toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer, en het belangrijkste een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures. Dit is de mening van alle divisies in Europa. Groot en klein”

Dit artikel delen