Eredivisie

Stengs verlaat AZ voor OGC Nice

Calvin Stengs maakt per direct de overstap naar OGC Nice. Het 22-jarige jeugdexponent van AZ tekende woensdagavond een contract bij de Franse club.

De aanvaller speelde al sinds 2009 in het shirt van AZ. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarse club en maakte op 14 december 2016 zijn debuut in het eerste team. Dat gebeurde in het met 2-0 gewonnen bekerduel met ASWH. Nadat Stengs in het seizoen 2016-2017 met Jong AZ kampioen werd van de Tweede Divisie, maakte hij op 5 maart 2017 zijn Eredivisie-debuut.

Oranje

In de hoofdmacht was Stengs over 113 duels goed voor 24 goals, 24 assists en talloze fraaie dribbels. Bovendien groeide hij als AZ’er uit tot Oranje-international. Op 19 november 2019 debuteerde hij in een EK-kwalificatieduel met Estland (5-0 zege). Stengs was daarin goed voor twee assists. Inmiddels staat de teller op zeven interlands.

Hij kwam als jonge jongen binnen en vertrekt als voorbeeldprof en meervoudig international
Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ

"Calvin en AZ hebben veel voor elkaar betekend”, vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. “We hebben genoten van zijn bijzondere kwaliteiten. Met zijn souplesse, doorzettingsvermogen en spelvreugde is hij een voorbeeld voor velen. Deze transfer is niet alleen een compliment voor Calvin zelf, maar ook voor de hele club en in het bijzonder de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam als jonge jongen binnen bij AZ en vertrekt als voorbeeldprof en meervoudig international. We wensen Calvin heel veel succes in zijn verdere carrière.”

Dit artikel delen