Community Champions

Stralende zon, kennismaking en samenwerking: Landelijk Evenement MDT Community Champions

Op zaterdag 3 juni vond het landelijke evenement van het MDT-project (Maatschappelijke Diensttijd) Eredivisie Community Champions plaats in het Olympisch Stadion. De dag stond in het teken van kennismaking én kennisdeling, inspirerende workshops en sportieve wedstrijden. Meer dan 120 jongeren vanuit 9 verschillende clubs kwamen samen op deze warme en zonnige dag om elkaar te ontmoeten en zichzelf verder te ontwikkelen.

Workshops van topsporters

Roy Meyer, Olympisch judoka en dagvoorzitter, trapte de dag af met een energieke kennismakingsactiviteit, waarna er geluncht werd op de Eretribune van het Olympisch Stadion. Terwijl de Community Champions genoten van hun lunch, werden er interessante verhalen verteld die de historische betekenis van deze bijzondere locatie benadrukten.

Na de lunch begonnen de workshops, begeleid door bekende namen uit de sportwereld. Voormalig topturner Herre Zonderland deelde zijn inzichten over de mentaliteit van topsporters. Topjudoka Roy Meyer verzorgde een workshop over fysieke weerbaarheid. Tot slot werd er door de Unbreakable Academy een training verzorgd gebaseerd op de principes van de special forces.

Voetbaltoernooi

Als sportieve afsluiting vond er een 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats. MDT-teams van de 9 profclubs streden tegen elkaar om de felbegeerde Community Champions trofee. Uiteindelijk gingen de jongeren van Feyenoord er (opnieuw) met de overwinning vandoor! Het was een dag vol nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Moe, maar voldaan keerden de deelnemers huiswaarts.

Dit artikel delen