Eredivisie

Stuur je nominatie in voor de MVP-award

Het seizoen 2021/2022 zit erop. De nacompetitie en toernooien zijn afgerond en alle schalen, bekers, medailles en vaantjes zijn uitgereikt. Daarom een oproep aan voetballend Nederland: wie verdient dit jaar de Michael van Praag (MVP)-award? De komende weken kan jij nominaties insturen voor iemand die zich heeft ingezet voor inclusie en diversiteit in het voetbal.

MVP-award

Tijdens het afscheid van oud-bondsvoorzitter Michael van Praag in 2019 werd door hem en de huidige bondsvoorzitter Just Spee het 'Pact van Praag' ondertekend. Hierin staan acht speerpunten waarmee de KNVB zich de komende jaren verder gaat inzetten voor bevordering van inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal. Eén van deze speerpunten is het uitreiken van de MVP-award.

Wie kan de award ontvangen?

Ieder individu of collectief dat zich gedurende het seizoen 2021/'22 actief of uitzonderlijk heeft ingezet om de inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal op de kaart te zetten; van veld en zaal tot in de bestuurskamer. Dit kan iedereen zijn: van speler, bestuurder, trainer tot het complete team, vrijwilliger of supporter. Op woensdag 28 september wordt de award uitgereikt.

Selectiecommissie

Verschillende vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal (AV) en betaald voetbal (BV) bepalen als selectiecommissie deze zomer uit alle aangedragen nominaties wie de eerste MVP-award in ontvangst gaat nemen. De selectiecommissie bestaat uit:

  • Just Spee (Bondsvoorzitter KNVB)
  • Mohammed Allach (Technisch directeur RKC Waalwijk)
  • Marijke Krabbenbos (Bestuurder amateurvoetbal)
  • Marjolein Schepers (Speelster amateurvoetbal)
  • Stanley Menzo (Trainer/oud-speler)
  • Jacinta Lieuwes (Lid Commissie Mijnals)

Nomineer hier

Van het organiseren van bijeenkomsten, workshops en actief uitspreken tot ludieke acties of deelname aan evenementen: alles en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan inclusie, toegankelijkheid en diversiteit binnen het voetbal kan in aanmerking komen voor de MVP-award.

Tot en met 20 juli kun jij hier doorgeven wie een plek in de spotlight verdient.

Dit artikel delen