Eredivisie Awards

Sydney van Hooijdonk is Johan Cruijff Talent van de Maand april

Sydney van Hooijdonk is uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand april. De aanvaller van sc Heerenveen heeft volgens de statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd van alle talenten (spelers die bij de start van de competitie 21 jaar of jonger zijn). Voor Sydney, zoon van voormalig profvoetballer Pierre van Hooijdonk, is het zijn eerste uitverkiezing tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Van Hooijdonk was in vier wedstrijden goed voor drie doelpunten. Twee daarvan waren tegen FC Groningen, waardoor hij de eerste sc Heerenveen-speler werd met twee doelpunten in de Derby van het Noorden sinds Morten Thorsby op 13 augustus 2017. Verder noteerde Van Hooijdonk in april zes schoten op doel, negen gewonnen luchtduels, veertien balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied en twee uitverkiezingen tot KPN Man of the Match.

Cheque naar amateurclub Beek Vooruit

Naast de prijs heeft de aanvaller van sc Heerenveen ook namens de VriendenLoterij twee cheques ontvangen. Één cheque van € 2.500 gaat naar amateurclub Beek Vooruit, de club uit Prinsenbeek waar Van Hooijdonk het grootste gedeelte van zijn jeugd speelde. Daarnaast mag de aanvaller een cheque van € 5.000 doneren aab een project van de Johan Cruyff Foundation, waardoor er sportmaterialen aangeschaft kunnen worden voor kinderen met een lichamelijke beperking in de omgeving van Heerenveen.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen – aangevuld met de stemmen van de 18 aanvoerders en 18 coaches – wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen