Eredivisie Awards

Taylor Booth uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand november

Taylor Booth is de Eredivisie Speler van de Maand. De FC Utrecht-middenvelder heeft op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers het beste gepresteerd in november.

In verband met het WK in Qatar werden er in november slechts twee volledige eredivisiespeelrondes gespeeld en kwamen alleen Ajax, Vitesse, Feyenoord en SC Cambuur door een inhaalprogramma drie keer in actie. FC Utrecht sloot het jaar 2022 goed af: in eigen huis werd FC Groningen verslagen (2-1), terwijl ook FC Volendam (0-4) niet opgewassen was tegen de Domstedelingen.

De voormalig speler van FC Bayern München is de laatste vijf wedstrijden basisklant in de Utrechtse selectie en betaalt dat vertrouwen terug. Zo was Booth in november gemiddeld iedere twaalf minuten goed voor een schot of gecreëerde kans. Hij was dan ook in Utrecht de speler met de meeste schoten op doel (5) en gecreëerde kansen (6). Met een passnauwkeurigheid van 87,9% en twee doelpunten speelde de 21-jarige Amerikaan een belangrijke rol in de sportieve opmars van FC Utrecht.

Booth werd in november in beide wedstrijden uitverkozen tot KPN Man of the Match. De Amerikaan is na Adam Maher (Oktober 2019) de tweede speler uit de Domstad die de Eredivisie Speler van de Maand-prijs wint. Naast een bokaal ontvangt Booth ook een verbeterde Eredivisie Player of the Month-kaart in FIFA 23 Ultimate Team.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen