Eredivisie Awards

Timber voor de tweede keer Johan Cruijff Talent van de Maand

Jurriën Timber is op basis van statistieken en de stemmen van voetballiefhebbers verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand November. De 20-jarige Utrechter won deze prijs al eerder in september dit jaar.

Meeste clean sheets sinds 1997

Mede door de goede prestaties van de jonge verdediger wisten de Amsterdammers de hele maand november de nul te houden in de competitie. Het laatste tegendoelpunt voor de ploeg van Erik ten Hag dateert al van 3 oktober, in de zeven eredivisieduels sindsdien (inclusief de 5-0 overwinning op Willem II donderdagavond) hield Ajax telkens de nul. De laatste keer dat dit voorkwam was in december 1997: ook toen hield Ajax zeven keer de nul.

Cheques voor DVSU en Johan Cruyff Foundation

De Nederlandse international ontving naast de maandprijs ook namens de VriendenLoterij twee cheques. Één cheque van € 2.500 voor zijn voormalig amateurclub, DVSU in Utrecht, waar hij samen met zijn broer Quinten Timber (FC Utrecht) in de jeugd actief was. En een cheque van € 5.000 om te doneren aan een project van de Johan Cruyff Foundation, waardoor er sportmaterialen aangeschaft kunnen worden voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers, uitgebracht via de KPN Man of the Match-verkiezing (ESPN). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2021/22 worden uitgereikt tijdens een liveuitzending op ESPN.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen