Eredivisie

Toelichting Deltaplan: De toekomst van het Nederlands voetbal

Afgelopen vrijdag is het 'Deltaplan: De toekomst van het Nederland voetbal' gepresenteerd aan het Ministerie. Lees hieronder de essentie van het plan.

Betaald voetbal in Nederland is een echte publiekssport en normaal gesproken is dit ook een gezond businessmodel. Maar vanwege de coronamaatregelen ligt het voetbal stil en kan er straks niet met publiek worden gespeeld, terwijl de clubs in Nederland voor hun inkomsten voor het grootste deel afhankelijk zijn van de stadionbezoeken. Zonder een gezamenlijk plan zal de bedrijfstak betaald voetbal het dus uiteindelijk niet volledig kunnen overleven. Daarom hebben de KNVB, Eredivisie CV, Eerste Divisie (Keuken Kampioen Divisie), clubs, onze voetballers, trainers en sociale partners het ‘Deltaplan: De toekomst van het Nederlands voetbal’ opgesteld.

Dit heeft tot doel om het betaald voetbal nu door deze coronacrisis te leiden en bestendig te maken voor de periode daarna. Het betaald voetbal wil hierbij zo veel mogelijk de financiële problemen zelf oplossen. Afstemming met het kabinet, politiek en overheid is echter ook van cruciaal belang. Op vrijdag 5 juni is het ‘Deltaplan’ voorgelegd aan minister Van Rijn (Medische Zorg en Sport), die het plan als realistisch en gedegen omschreef. Eind juni is hier opnieuw overleg over met hem.

Lees hier de essentie van het plan, het volledige plan komt op de site als alles definitief is.

Dit artikel delen