Eredivisie

Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers

Medio 2007 debuteerde de in Den Haag geboren en getogen Lex Immers bij ADO Den Haag. De ploeg kwam destijds uit in de Eerste Divisie, maar wist via de play-offs promotie af te dwingen. Sindsdien is Immers bijna niet meer weg te denken uit de Eredivisie. Na vier seizoenen op het hoogste niveau met ADO vertrok de middenvelder annex aanvaller naar Feyenoord, waar hij in vier seizoenen tot precies honderd Eredivisieduels kwam.

In januari 2016 beproefde hij zijn geluk in het buitenland, bij Cardiff City. Daar kwam hij in een jaar tot 28 wedstrijden en vijf doelpunten in het Engelse Championship kwam. De tweede seizoenshelft van 2016/17 vertoefde Immers bij Club Brugge in België, dat hem na tien competitieduels en één doelpunt bedankte voor bewezen diensten. Uiteraard keerde Lex Immers in de zomer van 2017 terug in zijn stad bij zijn club, ADO Den Haag.

Sindsdien speelde Lex Immers 85 van de mogelijke 87 competitieduels voor ADO, terwijl hij tussen 2008 en 2012 al 114 keer het groen-geel aantrok in de Eredivisie. Dat brengt Immers op 199 Eredivisiewedstrijden voor ADO Den Haag, met zijn honderd competitiewedstrijden voor Feyenoord erbij staat zijn totaal op 299 Eredivisieduels. Lex Immers kan zodoende zijn 300e Eredivisiewedstrijd en zijn 200e Eredivisieduel voor ADO Den Haag spelen; sinds zijn debuut in 2008 speelden alleen Willem Janssen (329), Jens Toornstra (315), Lasse Schöne (306) en Erik Falkenburg (302) meer Eredivisiewedstrijden.

 

Eredivisieduels sinds debuut Immers

Speler 

Aantal 

Willem Janssen

329

Jens Toornstra

315

Lasse Schöne

306

Erik Falkenburg

302

Lex Immers

299

 

 

Zijn tweehonderdste Eredivisieduel voor ADO brengt Immers nog niet in de top-10 van spelers met de meeste wedstrijden op het hoogste niveau voor de club uit de residentiestad, maar op zeer korte termijn kan ook daar verandering in komen. Harrie Heijnen, de nummer tien op die lijst, speelde namelijk 201 Eredivisiewedstrijden voor de Hagenaars. Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Lex Immers bij het tiental hoort met de meeste wedstrijden voor ADO in de Eredivisie.

Dit artikel delen