Eredivisie Awards

Tweede Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs voor Brobbey

Brian Brobbey is voor de tweede keer uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. De spits werd de laatste keer (mei 2022) eveneens uitgeroepen tot beste talent in de Eredivisie.

De 20-jarige Amsterdammer lijkt de centrumspits te zijn die Ajax zocht: aanwezig in de zestien om goals te maken. Slechts drie spelers hadden dit eredivisieseizoen meer balcontacten in de vijandelijke zestien, maar twee van hen (Steven Bergwijn en Dusan Tadic) kregen aanzienlijk meer speelminuten dan het Johan Cruijff Talent van de Maand.

Daarnaast is Brobbey op dit moment samen met Steven Bergwijn de meest waardevolle speler in de selectie. Beide spelers waren direct betrokken bij vier doelpunten. Brobbey scoorde twee keer en gaf twee assists in 272 speelminuten in de Eredivisie 2022/23, alleen Antony had voor Ajax deze campagne minder minuten nodig voor een goal of assist (60) dan Brobbey (68). Verder noteerde Brobbey drie schoten op doel, vijf gecreëerde kansen en één uitverkiezing tot KPN Man of the Match.

De aanvaller van Ajax ontvangst, naast de maandprijs, ook twee cheques namens de VriendenLoterij. Een cheque van € 2.500 voor zijn voormalig amateurclub AFC en een cheque van € 5.000 ter ondersteuning van maatschappelijke projecten van de Johan Cruyff Foundation.

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen