Eredivisie

Uitgelicht: Jubilarissen tegenover elkaar bij Excelsior – N.E.C.

Excelsior en N.E.C. zijn als team nog volop in de strijd om voor hun doel te behalen, maar in speelronde 32 kunnen de trainers van beide ploegen al een persoonlijke mijlpaal bereiken. Marinus Dijkhuizen zit voor de honderdste keer op de bank bij een eredivisieduel van Excelsior, terwijl Rogier Meijer diezelfde mijlpaal bereikt als N.E.C.-trainer. En voorlopig lijken beide trainers nog niet te vertrekken

Mijlpaal voor Dijkhuizen en Meijer

Dat beide trainers op hetzelfde moment deze mijlpaal bereiken is niet heel gek. Met twee volledige eredivisieseizoenen van 34 duels en de 32 speelronden van dit jaar kom je tot honderd wedstrijden. Toch hebben beide trainers hard moeten werken om dit aantal te bereiken, want bij hun laatste aanstelling speelden Excelsior en N.E.C. nog in de Eerste Divisie. Dan nog is het niet vanzelfsprekend om dit aantal te halen, maar dankzij de goede prestaties zijn Dijkhuizen en Meijer momenteel de langstzittende trainers in de Eredivisie bij hun club.

Langszittende huidige trainers

Trainer Team Sinds

Marinus Dijkhuizen

Excelsior

Januari 2020

Rogier Meijer

N.E.C.

Juni 2020

Arne Slot

Feyenoord

Juni 2021

Alex Pastoor

Almere City FC

December 2021

René Hake

Go Ahead Eagles

Juni 2022

Kees van Wonderen

sc Heerenveen

Juni 2022

Dijkhuizen's Reis met Excelsior

Marinus Dijkhuizen heeft zijn honderd eredivisieduels met Excelsior overigens niet allemaal de laatste jaren bij elkaar verzameld. Dijkhuizen was in 2014/15 al trainer van de Kralingers in de Eredivisie. Hij handhaafde zich met Excelsior in dat seizoen ondanks het relatief kleine budget in de Eredivisie, wat hem een overstap naar het Engelse Brentford opleverde. Uiteindelijk zou hij in 2020, toen Excelsior weer in de Eerste Divisie speelde, terugkeren in Rotterdam en de laatste jaren weet hij opnieuw de weg omhoog te vinden in het Nederlandse voetbal. Dijkhuizen wordt pas de tweede trainer die de mijlpaal van honderd eredivisieduels bereikt met Excelsior. Mocht de ploeg zich handhaven in de Eredivisie, en momenteel staan ze er op de vijftiende plek goed voor, kan Dijkhuizen volgend seizoen in speelronde 34 Rob Jacobs evenaren als trainer met de meeste eredivisiewedstrijden bij Excelsior?

Marinus Dijkhuizen tijdens Excelsior - PEC Zwolle (22-10-2023)

Meeste eredivisiewedstrijden als trainer Excelsior

Trainer Wedstrijden Winst

Rob Jacobs

136

44

Marinus Dijkhuizen

99

30

Mitchell van der Gaag

68

20

Ton Lokhoff

68

15

Joop Castenmiller

68

9

Meijer's Opmerkelijke Prestaties bij N.E.C.

Rogier Meijer heeft nog iets meer trainers voor zich als het gaat om de meeste eredivisieduels met N.E.C. Wel kan Meijer in speelronde 34 zijn derde volledige seizoen op het hoogste niveau vervolmaken met de Nijmegenaren, waarmee hij Jan Remmers, Wiel Coerver en Mario Been evenaart op de derde plek van trainers met de meeste wedstrijden met N.E.C. in de Eredivisie.

Meijer is dit seizoen erg succesvol met N.E.C. met het bereiken van de bekerfinale en de huidige zesde plek in de Eredivisie. In de gehele clubhistorie wisten de Nijmegenaren pas één keer eerder in de top zes van de Eredivisie te eindigen, met een vijfde plek in 2002/03. De huidige trainer doet het vooral opvallend goed in uitwedstrijden. De coach boekte zestien van zijn dertig zeges met de Nijmegenaren in uitduels, waarmee hij de N.E.C.-trainer is met de meeste uitzeges in de Eredivisie (gevolgd door Johan Neeskens met 15). Weet Meijer er maandagavond tegen Excelsior nog een zege aan toe te voegen?

Rogier Meijer en Arne Slot tijdens de persconferentie voor de finale van de KNVB Beker (19-04-2024)

Meeste eredivisiewedstrijden als trainer Excelsior

Trainer Wedstrijden Winst

Leen Looijen

196

41

Johan Neeskens

152

49

Wiel Coerver

102

37

Mario Been

102

35

Jan Remmers

102

26

Rogier Meijer

99

30

Volg maandag de wedstrijd tussen Excelsior - N.E.C. live om 20:00 op ESPN!

Dit artikel delen