Eredivisie

Uitgelicht: Sander van de Streek geruisloos in de geschiedenisboeken

Als het gaat over iconen of vedettes van FC Utrecht, hoor je de naam Sander van de Streek niet snel. De offensief ingestelde middenvelder is inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig bij de subtopper, maar is niet altijd onomstreden geweest. Misschien is dat wel onterecht, want door zijn doelpuntenproductie staat Van de Streek inmiddels op de drempel van een prachtige prestatie.

Met zijn winnende goal tegen FC Groningen was Sander van de Streek afgelopen weekend weer even de held van Utrecht. Doordat het zo’n belangrijke treffer was, is onderbelicht gebleven dat het alweer de 40e eredivisiegoal was van Sander van de Streek voor FC Utrecht. Een knappe prestatie, waarmee hij de top tien van eredivisietopscorers van de Domstedelingen binnenkwam.

All-time Eredivisietopscorers FC Utrecht

Speler Goals

1) Leo van Veen

154

2) Dirk Kuijt

51

  • John van Loen

51

4) Michael Mols

50

  • Ton de Kruijk

50

6) Willy Carbo

43

7) Erik Willaarts

42

8) Sébastien Haller

41

9) Sander van de Streek

40

  • Stefaan Tanghe

40

Zo staat Sander van de Streek inmiddels in een rij van onvervalste FC Utrecht-legendes, en het einde is nog niet in zicht. Mocht hij dit eredivisieseizoen de tien treffers aantikken – wat hem al twee keer eerder is gelukt namens FC Utrecht – beweegt hij op de lijst zelfs richting mannen als Michael Mols, John van Loen en Dirk Kuijt.

Wat verder opvalt: de all-time eredivisietopscorers van FC Utrecht waren voornamelijk in de vorige eeuw actief. Kijken we naar de 21e eeuw, die officieel op 1 januari 2001 begon, dan is Van de Streek slechts één goal verwijderd van de koppositie.

Eredivisietopscorers FC Utrecht in de 21e eeuw

Speler Goals

1) Sébastien Haller

41

2) Sander van de Streek

40

3) Stefaan Tanghe

39

4) Jacob Mulenga

37

5) Gyrano Kerk

36

Zaterdagmiddag tegen FC Volendam kan Van de Streek dus Sébastien Haller evenaren of zelfs inhalen op de topscorerslijst van FC Utrecht. Een mooie uitdaging, tegen een tegenstander die Sander van de Streek nooit eerder trof in de Eredivisie. Wel in de Eerste Divisie: toen scoorde hij tweemaal in twee ontmoetingen met FC Volendam.

Dit artikel delen