Eredivisie

Uitslag #OneToWatch: Fans stemmen massaal op Madueke, Sinisterra en Timber

Na de succesvolle #OneToWatch-campagne van vorig jaar was het ook dit jaar weer mogelijk om te stemmen op ieders #OneToWatch in de Eredivisie. Na lange discussies en vele stemmen is de selectie voor dit seizoen bekend!

De Top 10

Evenals vorig seizoen is er volop gestemd op Noni Madueke, de jonge buitenspeler van PSV die tijdens de afgelopen transferperiode grote clubs naast zich neer liet liggen pronkt bovenaan de lijst als meest gekozen OneToWatch. Hij wordt op de voet gevolgd door Luis Sinisterra (Feyenoord) en Jurrien Timber (Ajax) die de top drie compleet maken. Verder wordt de top 10 aangevuld met Justin Bijlow (Feyenoord), Jayden Oosterwolde (FC Twente), Ryan Gravenberch (Ajax), Ramiz Zerrouki (FC Twente), Tomas Suslov (FC Groningen), Guus Til (Feyenoord) en tot slot Jesper Karlsson (AZ).

Het OneToWatch elftal

Als er wordt gekeken naar het aantal stemmen per positie, zijn er toch enkele verassende en nieuwe namen te zien.

Noni Madueke maakt de voorhoede compleet met de Griekse aanwinst Tasos Douvikas (FC Utrecht) en Luis Sinisterra (Feyenoord).

Op het middenveld vinden we de Slowaak Tomas Suslov (FC Groningen), Ramiz Zerrouki (FC Twente) en Oranje-international Ryan Gravenberch (Ajax) terug.

De achterhoede bestaat onder anderen uit linksback Tyrell Malacia (Feyenoord), die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal, en centrale verdedigers Jayden Oosterwolde (FC Twente) en Jurrien Timber (Ajax).

Een nieuwe, opvallende #OneToWatch is Bart van Rooij van NEC. Het twintigjarige talent van de promovendus kreeg meer stemmen dan Marcus Pedersen (Feyenoord) en Devyne Rensch (Ajax) en vervuld daardoor de rechtsbackpositie. De sluitpost van het elftal is Justin Bijlow (Feyenoord).

OneToWatch campagne

De #OneToWatch campagne startte, in samenwerking met Gillette, op 13 augustus en eindigde op 31 augustus. Na de aankomende interlandperiode dendert de Eredivisie op 11 september weer door en is het mogelijk om de elf gekozen #OneToWatch-spelers in actie te zien. De eerstvolgende wedstrijd is FC Twente-FC Utrecht, waar #OneToWatch Tasos Douvikas, Jayden Oosterwolde en Ramiz Zerrouki hun opwachting zullen maken.

Dit artikel delen