Eredivisie

Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF

De wedstrijd Vitesse – FC Utrecht van vanavond staat traditiegetrouw in het teken van nummer 4 Mister Vitesse, Theo Bos. Sinds 2013 wordt jaarlijks aandacht besteed aan Theo Bos en het goede doel KWF Kankerbestrijding. Dit was de eerste wedstrijd waarin nummer 4 niet meer werd gedragen.

Tijdens de Nummer 4-wedstrijd wordt er gespeeld in unieke wedstrijdshirts. Hoofdsponsor van Vitesse, Waterontharder.com, maakt plaats voor het logo van KWF Kankerbestrijding. De unieke wedstrijdshirts van zowel basisspelers als reservespelers worden tevens geveild voor het goede doel. De veiling start tijdens de aftrap van de wedstrijd om 18.45 uur en sluit op dinsdag 19 januari om 21.00 uur.

Alvleesklierkanker

Als gevolg van de coronacrisis kan er geen fysieke collecte plaatsvinden, maar het is wel mogelijk om, met een zelf te bepalen bedrag, te doneren. Ondanks dat wil Vitesse zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar alvleesklierkanker, de ziekte waaraan Theo Bos is overleden.

 

Sinds 2012 zijn Vitesse en KWF Kankerbestrijding maatschappelijk partners. Samen zetten zij zich jaarlijks in om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, in het speciaal voor wetenschappelijk onderzoek naar alvleesklierkanker. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar het onderzoek ‘voorspellen wie baat heeft bij chemotherapie'.

Bron Vitesse

Dit artikel delen