Eredivisie

Vitesse krijgt 18 punten in mindering en degradeert na 35 jaar uit de Eredivisie

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse een sanctie opgelegd van 18 wedstrijdpunten in mindering. De Arnhemse club krijgt deze straf vanwege het meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode. Door deze straf is Vitesse officieel na 35 jaar gedegradeerd uit de Eredivisie. De Arnhemse club gaat niet in beroep tegen de straf en pakt de kans op licentiebehoud met beide handen aan.

Sanctie licentiecommissie

De hoogte van de sanctie is volgens de licentiecommissie gebaseerd op uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het licentiesysteem. Het gaat hierbij onder meer om het verstrekken van onjuiste informatie die van belang was voor het forensisch onderzoek naar mogelijke overtreding van de sanctiewetgeving en om het achterhouden van informatie van belang voor de beoordeling van de continuïteit van Vitesse.

Zwarte dag voor Vitesse

Door de straf van de licentiecommissie is Vitesse officieel gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Met nog vier wedstrijden te spelen komt Vitesse op een puntentotaal van min één. Door de degradatie komt er een einde aan 35 jaar onafgebroken eredivisievoetbal in Arnhem.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes vertelt: “Alhoewel dit een zwarte dag is voor alles en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt, is dit wel de keiharde realiteit. Een dergelijke straf was immers onvermijdelijk. Daarentegen – en dat wil ik eenieder echt duidelijk maken – zijn wij enorm blij met de kans die ons wordt geboden ten behoeve van het behouden van onze licentie. Ook dit hing aan een zijden draadje. In de reactie van de Licentiecommissie is echter duidelijk te lezen dat er vertrouwen is in de nieuwe koers van de club. Daar klampen wij ons aan vast en gaan we volle bak mee door. Ik zei het al eerder: Vitesse mag en kan niet verdwijnen!”

Vitesse gebruikt het ‘wekelijkse persmoment’ van woensdagmiddag 24 april om haar reactie nader toe te lichten.

Dit artikel delen