Eredivisie

Voetbalfans kiezen Godts, Zechiël, Driouech, Parrott en Rots als Eredivisie One To Watch

Voor het vijfde seizoen op rij is de Eredivisie op zoek gegaan naar de (potentiële) smaakmakers in de Eredivisie. Naast de eerder vergaarde data van sportjournalisten, datapartners, oud-voetballers en influencers, riep de Eredivisie voetbalfans op om hun One To Watch-speler(s) te kiezen. Uit de verkiezing onder ruim 10.000 deelnemers volgen nu de top 5, het One To Watch elftal en per club dé speler om in de gaten te houden dit seizoen. Kortom: dit zijn de One To Watch-spelers in 2024/'25.

De grote winnaar

De strijd om de 'One To Watch' barstte enkele dagen voor de start van het seizoen al los. Onder journalisten, ESPN-presentatoren en influencers kwamen een aantal namen meerdere keren voorbij: Gjivai Zechiël, Thomas Beelen (beiden Feyenoord), Kian Fitz-Jim (Ajax), Ismael Saibari (PSV), Noah Ohio (FC Utrecht), Søren Tengstedt (Go Ahead Eagles) en Amara Condé (sc Heerenveen) staan hoog op het lijstje bij de voetbalexperts

De Nederlandse voetbalfans kijken dit seizoen met name uit naar de kunsten van Mika Godts. De 19-jarige Belgische aanvaller van Ajax kreeg in totaal de meeste stemmen. Daarna volgen onder andere Gjivai Zechiël (Feyenoord), Couhaib Driouech (PSV), Troy Parrott (AZ) en Daan Rots (FC Twente). Buiten de Europees spelende clubs werd vooral gestemd op Noah Ohio (FC Utrecht) en Luciano Valente (FC Groningen). 

Meest gekozen spelers per club

Procentueel gezien waren de Heracles Almelo-supporters het meest unaniem: Shiloh 't Zand kreeg maar liefst 89% van de stemmen onder alle Heraclieden. Ook supporters van RKC Waalwijk (Oskar Zawada: 84%), AZ (Troy Parrott: 75%), Go Ahead Eagles (Søren Tengstedt: 57%) en Willem II (Ringo Meerveld: 52%) zijn eensgezind wie hun One To Watch voor dit seizoen is. 

De jongste One To Watch speelt pas enkele weken in de Eredivisie. Saná Fernandes van NAC Breda wordt met zijn 18 jaar als ‘jonge Parel van het Zuiden’ een grote toekomst toegedicht. De oudste One To Watch speelt bij RKC Waalwijk. De nieuwe Poolse spits Oskar Zawada is met zijn 28 jaar een mogelijke laatbloeier die in de Eredivisie tot wasdom komt. Al moeten de Waalwijkse supporters nog even wachten op zijn rentree op de Nederlandse velden: door een schorsing komt Zawada op zijn vroegst pas op 15 september weer in actie. 

Het One To Watch-elftal

Het One To Watch-elftal staat bol van talent uit de top-5 clubs van afgelopen seizoen in de Eredivisie. In dit elftal, gebaseerd op de meeste stemmen per positie, springen een paar namen er uit. Naast de eerder genoemde Valente (FC Groningen) wordt ook van sc Heerenveen-middenvelder Amara Condé veel verwacht dit seizoen. In de verdediging valt vooral de keuze voor Matteo Dams op: de 20-jarige Belg kwam afgelopen twee speelrondes pas 30 minuten in actie voor het elftal van trainer Peter Bosz, maar kan dit seizoen mogelijk één van de verrassingen in Eindhoven worden. 

One To Watch-verkiezing

In het seizoen 2020 is de Eredivisie voor het eerst gestart met de zoektocht naar de Eredivisie One To Watch. Jaarlijks delen voetballiefhebbers, van supporters tot journalisten, tijdens de start van het seizoen hun mening en wordt een klassement opgemaakt van dé spelers waar men veel van verwacht. Hieronder is de top 3 van afgelopen vier seizoenen te zien.

  • 2020/'21:  Antony (Ajax), Noni Madueke (PSV) en Danilo (FC Twente).
  • 2021/'22:  Noni Madueke (PSV), Luis Sinisterra (Feyenoord) en Jurriën Timber (Ajax).
  • 2022/'23:  Xavi Simons (PSV), Steven Bergwijn (Ajax) en Santiago Giménez (Feyenoord).
  • 2023/'24:  Isaac Babadi (PSV), Calvin Stengs (Feyenoord) en Ruben van Bommel (AZ).

Dit artikel delen