Eredivisie

Voetbalstadions voor het eerst weer vol dit weekend. Aan fans de eer om het eerste fluitsignaal te geven.

Op initiatief van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geven niet de scheidsrechters het startsignaal dit weekend, maar de fans.

Fans WillemII-FC Groningen


24 september Zeist – Na ruim 18 maanden is het wachten voorbij. Vanaf zaterdag 25 september mogen stadions van clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer op volle capaciteit hun fans verwelkomen. Om de terugkeer van volle tribunes te vieren, krijgen fans dit weekend en het weekend erop, de eer om het allereerste fluitsignaal te geven en de wedstrijden van hún club officieel te openen.

Initiatiefnemers Jan de Jong van de Eredivisie CV en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie: ‘’We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen. We hopen dat het weer net zo sfeervol wordt op de tribunes als voor de coronaperiode.’’

Het gebaar aan de fans is een absolute primeur, het is voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat niet de scheidsrechters, maar de fans zelf de fluit in gebruik krijgen om de wedstrijden te openen.

De Eredivisie trapt de actie dit weekend op 25 en 26 september af. De Keuken Kampioen Divisie volgt dan een speelronde later.

Dit artikel delen