Eredivisie

Voetbalwereld staat stil bij 75e verjaardag Johan Cruijff

Op 25 april 2022 zou Johan Cruijff 75 jaar zijn geworden. Hij wordt gezien als één van de beste voetballers aller tijden. In de Eredivisie en de rest van de voetbalwereld wordt op social media uitgebreid stilgestaan bij zijn geboortedag. Bekijk hieronder een overzicht.

Ingekleurd doelpunt uit 1972

Lob (of krulbal) van Johan Cruijff tijdens FC Den Haag - Ajax (1-2) op 2 januari 1972. Het doelpunt is door voetballiefhebbers gekozen tot hét moment uit de carrière van Johan Cruijff. Het fragment eindigde in maart 2016 op de eerste plaats in een verkiezing van de NOS op Facebook. Bekijk het fragment in kleur hieronder.

ESPN in het teken van nummer 14

ESPN heeft vandaag volop aandacht voor Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 zou vandaag 75 zijn geworden. Presentator Milan van Dongen ging langs bij Jordi Cruijff, Xavi Hernández en Ronald Koeman om stil te staan bij Nederlands beste voetballer ooit. Het document 'Johan Cruijff, onsterfelijk in Barcelona' is vanavond om 18:15 uur te zien op ESPN. Ook Ajax TV staat vandaag helemaal in het teken van Cruijff. De Club TV-special '75 keer Cruijff' zie je om 17:00 uur op ESPN.

Social media

Berichten op social media over de 75e geboortedag van Johan Cruijff.

Dit artikel delen