Eredivisie

Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm

Voor ADO Den Haag staan er nog drie wedstrijden op het programma waarin directe degradatie moet worden voorkomen. Een loodzware taak voor de ploeg uit de Hofstad, die afgelopen zondag onverwacht ietsjes lichter werd door een 3-2 overwinning op Feyenoord. ‘Verloren zoon’ Abdenasser El Khayati was de matchwinner voor ADO.

Mede dankzij twee doelpunten van El Khayati hield ADO de punten in eigen huis. De eerste treffers van de spelmaker sinds zijn terugkeer bij de club hadden direct een speciaal randje: El Khayati is nu de speler met de meeste goals en assists voor ADO Den Haag in de Eredivisie deze eeuw. Hij passeerde Lex Immers, de man die hij komende zondag nogmaals kan passeren. El Khayati is momenteel namelijk met Immers ook gedeeld topscorer van ADO deze eeuw met 32 goals. Hij had daar echter slechts 85 wedstrijden voor nodig, tegenover 204 duels voor Lex Immers.

Komende zondag kan El Khayati dus zijn oud-teamgenoot Immers voorbijstreven. De tegenstander is dan PEC Zwolle, een team waar de middenvelder goede herinneringen aan heeft: El Khayati kwam tot vijf goals & assists in vier ontmoetingen met de Blauwvingers. In Eredivisieverband was hij tegen slechts drie teams vaker direct betrokken bij een doelpunt.

Dit artikel delen