Eredivisie

Vooruitblik: Ervaring troef bij FC Utrecht - Feyenoord

Ieder jaar draait de transfercarrousel ook in de Eredivisie op volle toeren. Van jonge talenten die een stap zetten naar de Europese top tot ervaren spelers die hun geluk in het buitenland willen beproeven. Toch zijn er ook spelers die al jarenlang vol goede moed en enthousiasme in de Eredivisie rondlopen en dus bijna thuis horen bij het meubilair van de Eredivisie. Tijdens FC Utrecht – Feyenoord kan een groot deel van de meest ervaren eredivisiespelers in actie komen.

FC Utrecht heeft met Willem Janssen de huidige eredivisiespeler met de meeste competitiewedstrijden op het hoogste niveau in Nederland achter zijn naam in de selectie. De aanvoerder van de Domstedelingen maakte op 18 augustus 2007 zijn eredivisiedebuut en kwam inmiddels liefst 386 keer in actie in de competitie. Een aantal dat nog hoger had kunnen zijn, gezien het blessureleed dat Janssen kende.

De verdediger wordt gevolgd door N.E.C. Nijmegen-middenvelder Lasse Schöne (356), terwijl Jens Toornstra derde staat in dit klassement (354). Maar ook Bryan Linssen (5e, 309 duels), Mark van der Maarel (8e, 271) en Urby Emanuelson (gedeeld 10e, 250) staan in de top-10 van huidige Eredivisiespelers die het vaakst in actie kwamen in de competitie.

Meeste Eredivisiewedstrijden (huidige spelers) Duels

Willem Janssen (FC Utrecht)

386

Lasse Schöne (N.E.C. Nijmegen)

356

Jens Toornstra (Feyenoord)

354

Wout Brama (FC Twente)

333

Bryan Linssen (Feyenoord)

309

Nick Viergever (PSV)

299

Ben Rienstra (Fortuna Sittard)

285

Mark van der Maarel (FC Utrecht)

271

Adil Auassar (Sparta Rotterdam)

254

Urby Emanuelson (FC Utrecht)

250

Mike Te Wierik (FC Groningen)

250

Meeste Eredivisiegoals

Bryan Linsen gaat sinds afgelopen weekend in een soortgelijk klassement aan kop. De aanvaller passeerde door zijn twee treffers Dusan Tadic als de huidige Eredivisiespeler met de meeste doelpunten in de competitie. Van zijn 98 doelpunten maakte Linssen er vier tegen FC Utrecht. Tikt de aanvaller komende zondag de honderd Eredivisiegoals aan of zit hij in de tang bij de meest ervaren speler in de Eredivisie?

Meeste Eredivisiegoals (huidige spelers) Duels Goals

Bryan Linssen (Feyenoord)

309

98

Dušan Tadić (Ajax)

229

97

Steven Berghuis (Ajax)

245

92

Michael de Leeuw (FC Groningen)

217

81

Jens Toornstra (Feyenoord)

354

81

Lasse Schöne (N.E.C. Nijmegen)

356

81

Bekijk zondag om 12.15 uur de topper FC Utrecht - Feyenoord.

Dit artikel delen