Eredivisie

Vooruitblik: FC Utrecht op jacht naar clubrecord

De laatste keer dat FC Utrecht na een uitduel niet met de drie punten de bus instapte? Daarvoor moeten we terug naar 12 januari van dit jaar, op bezoek bij Vitesse werd er toen met 1-0 verloren. Sindsdien pakte de ploeg van René Hake steeds de volle buit in uitwedstrijden in de competitie. De Domstedelingen kunnen in het aankomende uitduel met hekkensluiter ADO Den Haag voor het eerst in de clubhistorie vijf opeenvolgende uitzeges boeken.

Na de nederlaag in Arnhem, won FC Utrecht de uitwedstrijden bij AZ, Willem II, RKC Waalwijk én Fortuna Sittard. De reeks van vier opeenvolgende uitzeges in de Eredivisie is al bijzonder voor de ploeg uit de Domstad. Utrecht deed dat namelijk pas twee keer eerder! Redelijk recent lukte dit in 2019, de eerste keer dat FC Utrecht buitenshuis vier keer op rij won was in 1971.

De vorm die de Domstedelingen in 2021 etaleren staat in schril contrast met die van voor de winterstop. Na zeventien punten uit de eerste veertien duels volgden 23 punten uit de twaalf duels daarna. Dit kalenderjaar pakten alleen Ajax (32) en AZ (28) meer punten in de Eredivisie dan FC Utrecht (23), terwijl Vitesse met een wedstrijd meer gespeeld op gelijke hoogte staat.

Met een zege op ADO vestigt FC Utrecht niet alleen een nieuw clubrecord, maar blijft de ploeg ook druk houden op de huidige top zes.

Dit artikel delen