Eredivisie

Vooruitblik: Fraser op weg naar mijlpaal bij sterk Sparta

Na een sterke reeks van vijf opeenvolgende Eredivisieduels zonder nederlaag, verloor Sparta voor de bekerbreak van AZ. Geen grote ramp voor de Spangenaren, want de ploeg van Henk Fraser hoeft na die ongeslagen reeks alleen nog maar omhoog te kijken. Het verschil met nummer zestien VVV, zaterdag de tegenstander van Sparta, bedraagt op dit moment twaalf punten, terwijl nummer acht Heracles Almelo maar vijf punten voor ligt. De kans op play-off voetbal is in Rotterdam-West dus zeker nog aanwezig, maar het gaat dan wel om de variant voor een Europees ticket in plaats van die om de strijd om het Eredivisieschap. Een knappe prestatie van Henk Fraser, die dit weekend een mooie mijlpaal kan bereiken.

Henk Fraser zit tijdens dit duel namelijk voor de tweehonderdste keer als hoofdtrainer op de bank bij een Eredivisiewedstrijd. Van alle huidige trainers op het hoogste niveau in Nederland hebben alleen Ron Jans (497) en Dick Advocaat (388) meer Eredivisieduels op hun naam staan, terwijl Jos Luhukay met drie onderaan staat.

Van de voorgaande 199 Eredivisieduels van Fraser als trainer, waren er vier tegen VVV. Van die vier werd er niet één verloren (W2, G2), alleen van RKC (W4, G1), Sparta (W3) en FC Dordrecht (W1, G1) verloor Fraser als Eredivisietrainer ook niet. Een zege lijkt dus ook zeker geen onhaalbare kaart voor Sparta. De ploeg zou dan op 37 punten komen, sinds de invoering van het driepuntensysteem pakte Sparta in slechts zes volledige Eredivisieseizoenen minimaal zoveel punten. Het zou dus zomaar eens driedubbel feest kunnen zijn op Het Kasteel!

Dit artikel delen