Eredivisie

Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde

Het duel tussen VVV-Venlo en PSV is er ook één tussen de topscorer en de vice-topscorer van de Eredivisie. Zowel Georgios Giakoumakis (24 goals) als Donyell Malen (16 goals) kan dit seizoen nog een sleutelrol vervullen voor hun team: PSV voelt de hete adem van verschillende teams in de nek in de strijd om de tweede plaats, terwijl VVV-Venlo een tiende opeenvolgende nederlaag, en daarmee een evenaring van het negatieve clubrecord op Eredivisieniveau, wil voorkomen.

Een andere manier om de productie van spelers te beoordelen is door te kijken naar hoeveel punten deze goals en assists opleverden. In onderstaande tabel pakt een speler punten dankzij doelpunten en assists die, als hadden deze niet plaatsgevonden, niet zouden zijn veroverd door het team van de speler. Op basis daarvan was Malen al zestien punten waard voor PSV, slechts één minder dan Giakoumakis voor VVV. Na het duel tussen VVV en PSV zou er dus zomaar eens een nieuwe koploper in dit klassement kunnen zijn.

Donyell Malen had afgelopen week tegen Heracles Almelo weer een cruciale rol door de openingstreffer tegen Heracles Almelo aan te tekenen. Georgios Giakoumakis is momenteel twee wedstrijden zonder een treffer en wist niet te scoren met zijn laatste zes doelpogingen. Desondanks heeft de Griek van alle spelers met minimaal tien goals nog het beste minuten-per[1]doelpunt-gemiddelde, ruim voor de runner-up Donyell Malen.

Dit artikel delen