Eredivisie

Vooruitblik: Keepersclash in de Kuip

Komende zaterdag treffen Feyenoord en FC Emmen elkaar. Bij een goed resultaat verlaten de Emmenaren, in ieder geval voor even, de laatste plaats op de ranglijst. Feyenoord heeft een overwinning nodig om in het spoor van AZ en Vitesse te blijven. Een interessant duel waarin de keepers misschien wel centraal staan.

FC Emmen is aan een opmars bezig. De ploeg bleef in de laatste vier Eredivisiewedstrijden ongeslagen (W2, G2) en kan de vierde ploeg deze eeuw worden die vijf wedstrijddagen op rij begint als hekkensluiter en in die reeks ongeslagen blijft (eerder De Graafschap in 2002/03, FC Volendam in 2008/09 en Roda JC in 2016/17).  De sterke reeks is moeilijk los te zien van de komst van Michael Verrips. De doelman maakte begin maart een blunder tegen Sparta, maar is verder bezig aan een zeer indrukwekkende serie. Met de doelman in de basis pakt Emmen gemiddeld een punt meer per competitieduel dan zonder hem, terwijl er gemiddeld gezien liefst 1,5 goals minder geincasseerd worden.


Dit Eredivisieseizoen noteert alleen André Onana (80%) een hoger reddingspercentage dan Verrips, die twintig van de 26 schoten die hij tegenkreeg wist te stoppen (76,9%). Ook bij tegenstander Feyenoord heeft men een keeper in vorm. Nick Marsman leek toch vooral een stand-in voor Justin Bijlow te zijn, maar inmiddels maakt hij het trainer Dick Advocaat lastig. Wat betreft reddingspercentage doen alleen Onana en Verrips het deze Eredivisiecampagne beter dan Marsman (76,8%).

Dit artikel delen