Eredivisie

Vooruitblik: Reza Ghoochannejhad, Zwolse supersub

In een tijdsbestek van dertien minuten had Reza Ghoochannejhad een primeur te pakken. Zijn hattrick tegen Willem II was de tweede als invaller in de Eredivisie, nadat hij in 2019 al vier keer scoorde tijdens zijn invalbeurt tegen RKC Waalwijk. Ghoochannejhad werd de eerste speler ooit met twee Eredivisie-hattricks als invaller.

De Iraniër deed eer aan zijn reputatie als een spits die maar weinig momenten nodig heeft om een doelpunt te maken. Ghoochannejhad maakte acht van zijn twaalf Eredivisiedoelpunten voor PEC Zwolle als invaller. Sinds zijn debuut voor PEC in september 2019 scoorde alleen Klaas Jan Huntelaar vaker als invaller in de Eredivisie (9). Aangezien Huntelaar inmiddels is vertrokken, mag Ghoochannejhad zich de huidige Eredivisiespeler met de meeste goals als invaller noemen sinds zijn debuut voor de Blauwvingers.

 

Eredivisiegoals als invaller sinds 15/9/2019

 

Speler

Goals

1

Klaas Jan Huntelaar

9

2

Reza Ghoochannejhad

8

3

Noni Madueke

4

 

 

Dat Ghoochannejhad met relatief weinig speeltijd veel scoort blijkt ook uit de volgende statistiek. Sinds zijn debuut voor PEC Zwolle was de aanvaller gemiddeld iedere 102 speelminuten in de Eredivisie goed voor een treffer (12 goals in 1221 minuten). In dezelfde periode hebben van alle spelers met minstens tien Eredivisiegoals alleen Klaas Jan Huntelaar (81) en topscorer Georgios Giakoumakis (97) een beter gemiddelde. Prima gezelschap dus voor Ghoochannejhad, die zal hopen op zijn eerste basisplaats in de formatie van John Stegeman sinds 23 december.

 

Minste minuten per Eredivisiegoal sinds 15/9/2019*

 

Speler

Goals

Minuten per goal

1

Klaas Jan Huntelaar

13

81

2

Georgios Giakoumakis

16

97

3

Reza Ghoochannejhad

12

102

4

Danilo

11

129

5

Quincy Promes

17

130

 

*spelers met min. 10 doelpunten

 

Dit artikel delen