Eredivisie

Vooruitblik: Schieten, schieten, (nog) niet scoren

Nog 249 veldspelers die dit Eredivisieseizoen in actie kwamen wachten op hun eerste doelpunt in deze jaargang. Dat er voor hen nog hoop is op een treffer, bewezen Glenn Bijl, Maximillian Wittek en Nicolás Tagliafico het afgelopen weekend. Zij waren (samen met de geblesseerde Sai van Wermeskerken) de vier spelers met de meeste schoten zonder doelpunt dit Eredivisieseizoen, maar zijn nu alledrie van de nul af.

Dat blijkt uit de gegevens van StatsPerform. Glenn Bijl is tot dusver de speler die dit seizoen de meeste schoten nodig had om tot zijn eerste competitietreffer te komen. Na zijn 34e poging kon hij voor het eerst juichen, ook Wittek (33) en Tagliafico (28) rekenden dus af met hun doelpuntendroogte. Verder valt Mitchell van Bergen op als speler die lang moest wachten op zijn eerste treffer, de vleugelflitser van Heerenveen kwam met poging 26 voor het eerst tot scoren dit seizoen.

Speler

Schoten nodig voor eerste goal

Glenn Bijl

34

Maximilian Wittek

33

Nicolás Tagliafico

28

Sergio Peña

26

Mitchell van Bergen

26


Sai van Wermeskerken, die nu de speler is met de meeste schoten zonder Eredivisiegoal dit seizoen, komt dit seizoen niet meer in actie. Gezien de vele spelers die hem kort volgen is de kans best groot dat hij uiteindelijk niet bovenaan dit lijstje blijft staan. Zo staat Owen Wijndal al op 25 schoten zonder treffer en vuurden ook Gabriel Gudmundsson en Adil Aussar al redelijk vaak zonder resultaat. Een andere opvallende naam in dit lijstje is Blauwvinger Benson Manuel. De aanvaller die sinds de winterse transferperiode op huurbasis uitkomt voor PEC, schoot al negentien keer zonder resultaat. Maar zoals Bijl, Wittek én Tagliafico afgelopen weekend bewezen, is er altijd hoop.

Meeste schoten zonder doelpunt dit Eredivisiesiezoen

Speler

Schoten

Schoten op doel

Sai van Wermeskerken

27

7

Owen Wijndal

25

10

Gabriel Gudmundsson

25

7

Caner Cavlan

24

8

Adil Auassar

23

2

Melle Meulensteen

19

6

Benson Manuel

19

6

 

(StatsPerform)

Dit artikel delen