Eredivisie

Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd

Na een flirt van FC Emmen was het even onzeker of Sergio Padt bij FC Groningen zou blijven. De 30-jarige doelman zag geen brood in een overgang naar De Oude Meerdijk en staat nu voor het zevende seizoen onder de lat bij de Groningers. Komend weekend kan de doelman een mooie mijlpaal bereiken.

Op 10 augustus 2014 speelde Sergio Padt zijn eerste Eredivisiewedstrijd voor FC Groningen. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kreeg de toen 24-jarige sluitpost twee treffers tegen, maar zag hij zijn ploeg door een late treffer van Jarchinio Antonia toch met drie punten van het veld stappen.

Drie weken later behaalde Padt zijn eerste clean sheet in een Eredivisieduel, Ajax werd met 2-0 verslagen. Inmiddels staat de teller wat betreft Eredivisiewedstrijden voor de FC op 199, waarin de doelman in totaal 270 tegentreffers incasseerde en 52 keer de nul wist te houden. Met die 199 optredens is Padt onderdeel van het recente Eredivisiemeubilair: sinds zijn debuut kwam er geen enkele speler zo vaak in actie op het hoogste niveau in Nederland.

Meeste eredivisieduels sinds debuut Padt

Speler

Wedstrijden

Sergio Padt

199

Bryan Linssen

181

Hakim Ziyech

181

Jeroen Zoet

181

Aaron Meijers

175

Padt kan op bezoek bij Fortuna Sittard dus zijn tweehonderste Eredivisiewedstrijd gaan spelen voor FC Groningen, waarmee hij een magische grens passeert. Slechts zeven andere spelers kwamen zo vaak in actie voor de Noorderlingen in de Eredivisie. Een plekje in de top vijf ligt dit seizoen nog niet in het verschiet, maar wat niet is kan nog komen!

Eredivisieduels voor FC Groningen

Speler

Wedstrijden

Jan van Dijk

335

Jos Roossien

333

Claus Boekweg

292

Patrick Lodewijks

270

Harris Huizingh

235

Edwin Olde Riekerink

210

Erwin Koeman

204

Sergio Padt

199

Jan Veenhof

199

 

Dit artikel delen