Eredivisie

Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard

Lang werd hij toch vooral gezien als stroman, maar inmiddels bewijst Sjors Ultee een uitstekende hoofdtrainer te zijn. Onder zijn leiding klom Fortuna van de achttiende positie naar het linkerrijtje in de Eredivisie.

Op 22 november 2020 zat Ultee dit seizoen voor het eerst dit seizoen als hoofdtrainer op de bank, toen verloren de Limburgers thuis met 3-1 van Feyenoord. Een week later leed Fortuna een 2-0 nederlaag op bezoek bij Vitesse, maar sindsdien gaat het crescendo met de ploeg. Fortuna pakte sinds de aanstelling van Ultee liefst 28 punten in de Eredivisie, alleen Ajax, AZ en PSV pakten er in die periode meer.

De Limburgers staan dit seizoen al op negen zeges, drie meer dan in het seizoen 2019/20 en evenveel als in 2018/19. Sinds het seizoen 1999/2000 kwam het slechts drie keer voor dat Fortuna Sittard minimaal negen keer won in een Eredivisieseizoen, slechts éénmaal kwamen de Fortunezen in die periode tot tien zeges in een jaargang.

Fortuna gaat tegen FC Groningen dus op jacht naar de tiende zege van het seizoen en kan dan ook een andere mooie mijpaal bereiken: de ploeg won namelijk de laatste vier competitieduels buitenshuis en kan voor het eerst in de clubgeschiedenis vijf opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie winnen (eerder ook 4 op rij in 1987 en 1988).

Dit artikel delen