Eredivisie

Vooruitblik: Sparta in linkerrijtje

Op Spangen in Rotterdam-West hangen ze momenteel extra rode en witte kerstballen in de boom, want het gaat crescendo met Sparta. Na vier zeges in de laatste vijf speelronden is de club opgeklommen naar de negende plaats op de Eredivisieranglijst en begint het er langzaam op te lijken dat Sparta kerst zal gaan vieren als club in het linkerrijtje. Een mooi streven voor Henk Fraser en zijn manschappen, die nog twee wedstrijden op het programma hebben staan in 2020.

 

Op 1 november verloor Sparta op Het Kasteel pijnlijk met 1-4 van sc Heerenveen en had de ploeg nog geen enkele overwinning geboekt, terwijl het Eredivisieseizoen al zeven speelronden oud was. Anderhalve maand verder heeft Sparta een plek in de degradatiezone (17e) ingeruild voor een eervolle negende plek op de ranglijst. Geen ploeg pakte meer punten in de laatste vijf Eredivisie-speelronden dan Sparta Rotterdam (12, net als Ajax en AZ), terwijl alleen Ajax meer treffers noteerde in die periode (18 om 13). Sparta won de laatste twee competitieduels en kan zaterdag tegen FC Groningen voor het eerst sinds oktober-november 2009 drie Eredivisiezeges op rij boeken. Dat resultaat zal Sparta bijna verzekeren van een plek in het linkerrijtje met Kerst. Voor de laatste keer dat de Spangenaren de winterstop ingingen in het linkerrijtje moeten we terug naar het seizoen 1997/98, toen de club onder Hans van der Zee zevende stond.

 

Eredivisie - Laatste 5 speelronden

#

Team

D

W

G

V

+/-

PNT

1

Ajax

5

4

0

1

16

12

2

Sparta Rotterdam

5

4

0

1

10

12

3

AZ

5

4

0

1

6

12

4

Feyenoord

5

3

2

0

7

11

5

PSV

5

3

2

0

5

11

6

FC Groningen

5

3

1

1

2

10

 

 

De prestaties van Abdou Harroui dit Eredivisieseizoen zijn erg belangrijk voor Sparta. Harroui is de veldspeler met de meeste gewonnen duels (120), meeste balveroveringen (101) en het tweede hoogste aantal gewonnen tackles (28) dit Eredivisieseizoen. Saillant detail is dat Harroui begin dit seizoen in de belangstelling van tegenstander FC Groningen stond. Ook de Noorderlingen zijn in vorm, dus Harroui zal ook dit weekend weer zijn beste beentje voor moeten zetten.

Dit artikel delen