Eredivisie

Vooruitblik: Tricolores profiteren van nieuw elan

Dankzij een klinkende zege op streekgenoot RKC Waalwijk maakte Willem II eindelijk een einde aan een reeks in de Eredivisie van tien opeenvolgende nederlagen. Dat deed de ploeg mede dankzij flink wat vers bloed in het elftal: aanwinsten Wessel Dammers, Jizz Hornkamp en Thijs Oosting waren direct belangrijk, terwijl Freek Heerkens en Daniel Crowley voor het eerst in lange tijd weer minuten maakten in de Tilburgse kleuren.

Natuurlijk sprongen de twee vroege goals van Thijs Oosting eruit. De oud-RKC’er werd de eerste speler met twee doelpunten bij zijn Eredivisiedebuut voor Willem II sinds Tarik Sektioui op 11 maart 2000. Mocht de jonge Oosting opnieuw scoren tegen Sparta Rotterdam, dan evenaart hij een nóg oudere prestatie: Oosting is dan de eerste speler met drie goals in zijn eerste twee Eredivisieduels voor Willem II sinds Henry van der Vegt in 1995.

Ook de terugkeer van Freek Heerkens zal de Tilburgse ploeg goed doen: bijna alle punten (19 van de 21) pakte Willem II dit seizoen met de verdediger in de basis, de club hield slechts twee punten over aan de veertien duels zonder Heerkens.

Wel basis Freek Heerkens (21/22) Niet basis

7

Wedstrijden

14

6

Winst

0

1

Gelijkspel

2

0

Nederlaag

12

1,9

Doelpunten voor (gemiddeld)

0,6

0,6

Tegendoelpunten (gemiddeld)

2,6

2,7

Punten per duel

0,1

Drie punten dus, en daarnaast een fijne gedachte voor de Tilburgers dat ze met een paar goede aanwinsten weer omhoog kunnen kijken in de Eredivisiestand. In speelronde 22 wacht Sparta Rotterdam, een ploeg die juist onder Willem II staat in de ranglijst.


Fraser succesvol tegen Grim

Toch zal trainer Fred Grim niet zomaar uit gaan van een nieuwe zege: de coach van de Tilburgers pakte in Eredivisieverband namelijk nog geen enkel punt tegen de huidige Sparta-oefenmeester Henk Fraser. Alle vijf voorgaande ontmoetingen waren een prooi voor Fraser, en de teams van Grim wisten daarnaast niet één keer te scoren in deze duels.

Trainers tegen wie Henk Fraser de meeste Eredivisiepunten pakte

Trainer Duels Winst Gelijk Verlies Doelsaldo Punten

Fred Grim

5

5

0

0

-13

15

Jurgen Streppel

8

4

3

1

-8

15

Erwin van de Looi

8

3

2

3

-3

11

Ron Jans

10

3

2

5

+3

11

Zondag om 12.15 uur: Sparta Rotterdam - Willem II.

Dit artikel delen