Eredivisie

Vooruitblik: Willem Janssen kent waardige opvolger met jubilaris Viergever

Het is voor de Eredivisie een zomer vol met spectaculaire transfers. Meerdere spelers met interlands voor Oranje achter hun naam zijn komend seizoen op de Nederlandse velden te bewonderen. Eén van hen is Nick Viergever, die door FC Utrecht werd overgenomen van het Duitse Greuther Fürth. De 33-jarige verdediger heeft zijn sporen al verdiend in de Eredivisie en kan komende zaterdag tegen RKC een mooie mijlpaal bereiken.

Viergever staat momenteel op 299 eredivisiewedstrijden. Er zijn nu slechts vier spelers actief op het hoogste niveau in Nederland met minstens 300 eedivisieduels. Dat zijn Lasse Schöne (387), Jens Toornstra (383), Wout Brama (342) en Aaron Meijers (336).

Wat de rentree van Viergever extra speciaal maakt is dat hij de enige speler kan worden die in elk van de laatste vijftien eredivisieseizoenen in actie is gekomen. Dit klinkt gek omdat hij afgelopen seizoen in Duitsland speelde, maar vlak voor zijn vertrek pikte hij nog een eredivisieduel met PSV mee.

De andere speler die in de veertien jaargangen hiervoor ook telkens minuten maakte is de gestopte Willem Janssen (15 op rij totaal), uitgerekend de voorganger van Viergever in het hart van de Utrechtse verdediging. Verder gaan Jens Toornstra en Mark van der Maarel hun veertiende opeenvolgende eredivisieseizoen in.

Meeste opeenvolgende eredivisieseizoenen t/m 2021/22

Speler Club Seizoenen

1) Willem Janssen

Gestopt

15

2) Nick Viergever

FC Utrecht

14

3) Mark van der Maarel

FC Utrecht

13

  • Jens Toornstra

Feyenoord

13

5) Bryan Linssen

Vertrokken

12

  • Ben Rienstra

Clubloos

12

  • Mike te Wierik

FC Groningen

12

8) Aaron Meijers

Sparta Rotterdam

11

9) Bram van Polen

PEC Zwolle (Keuken Kampioen Divisie)

10

Nick Viergever is één van de zes spelers die vorig seizoen in het buitenland speelde, een transfer maakte naar een eredivisieploeg en al voor het Nederlands Elftal heeft gespeeld (3 keer). In totaal is de Eredivisie deze zomer 95 Oranjecaps rijker geworden. En met de mogelijke naderende terugkeer van Jasper Cillessen naar N.E.C. kunnen hier nog eens 63 interlands aan worden toegevoegd.

Met ook nog eens Europese ervaring namens AZ, Ajax en PSV lijkt Nick Viergever een geschikte opvolger van Willem Janssen om het achterin neer te zetten bij de Domstedelingen.

Oranje-internationals vanuit buitenland naar de Eredivisie

Speler Club Interlands

1) Luuk de Jong

PSV

37

2) Steven Bergwijn

Ajax

22

3) Bas Dost

FC Utrecht

18

4) Jonathan de Guzmán

Sparta Rotterdam

14

5) Nick Viergever

FC Utrecht

3

6) Javairo Dilrosun

Feyenoord

1

RKC Waalwijk - FC Utrecht

Ben jij benieuwd hoe Nick Viergever zijn 300e eredivisiewedstrijd gaat spelen? Bekijk zaterdag om 21:00 uur: RKC Waalwijk - FC Utrecht.

Wedstrijden

Dit artikel delen