Eredivisie

VVV-Venlo neemt per direct afscheid van Hans de Koning

Hans de Koning is niet langer trainer van VVV-Venlo. De Koning wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten en vertrekt per direct bij de club.

Technisch manager Stan Valckx: “Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans. Enkele weken geleden hebben we natuurlijk gezamenlijk besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van elkaar. Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden."

"Al met al een vervelend besluit, dat overigens niets afdoet aan het feit dat wij Hans zeer dankbaar zijn voor wat hij in zijn tijd bij de club heeft neergezet en bereikt. Per slot van rekening heeft hij, samen met staf en spelersgroep, VVV-Venlo afgelopen seizoen in de Eredivisie weten te houden. Wij gunnen hem dan ook het allerbeste en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière. Valckx voegt daaraan toe: “We hebben de intentie om snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen die al tijdens onze eerstvolgende wedstrijd, op zondag 21 maart tegen PEC Zwolle, voor de groep staat.”

Vroegtijdig vertrek uit 'warm nest'

VVV-Venlo verloor de laatste 7 competitieduels en staat op de vijftiende plek in de Eredivisie met 22 punten uit 26 duels. Nummer 16 Willem II heeft nog slechts één punt achterstand op de Venlonaren. 

Eerder werd al bekend dat De Koning na dit seizoen zou vertrekken bij VVV-Venlo. Hij reageerde op dat besluit als volgt: “Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest."

De trainer liet na de nederlaag van VVV-Venlo tegen Fortuna ook weten dat hij absoluut niet rekende op een vroegtijdig vertrek uit het 'warme nest'.

De Koning werd in december 2019 aangesteld als hoofdtrainer bij VVV-Venlo; hij volgde halverwege het seizoen 2019-2020 de ontslagen Robert Maaskant op.

Vorig seizoen stond VVV-Venlo op de dertiende plek toen de competitie als gevolg van het coronavirus werd afgebroken. Dit seizoen verloor VVV-Venlo thuis met 13-0 van Ajax. Dat betekende de grootste nederlaag ooit in de Eredivisie. De club uit Venlo reikte wel tot de halve finales van de KNVB-beker, waarin Vitesse met 2-0 te sterk bleek.

VVV-Venlo, dat met de Griek Georgios Giakoumakis de topscorer van de Eredivisie in de ploeg heeft, wacht zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. VVV-Venlo hoopt voor die tijd een nieuwe hoofdtrainer te hebben aangesteld.

VVV-Venlo is de zesde ploeg die dit seizoen de hoofdtrainer heeft ontslagen. Eerder moesten Aleksandar Rankovic (ADO Den Haag), Kevin Hofland (Fortuna Sittard), Arne Slot (AZ), Adrie Koster (Willem II) en John Stegeman (PEC Zwolle) vertrekken. 

Dit artikel delen