Eredivisie

Wedstrijd AZ - NEC verplaatst naar donderdag 1 september

De wedstrijd AZ - N.E.C. uit de derde speelronde van de Eredivisie is verplaatst van zondag 21 augustus 14.30 uur naar donderdag 1 september 21.00 uur. De wijziging in het programma heeft te maken met de play-off wedstrijden die AZ speelt voor de UEFA Europa Conference League.

Bij de presentatie van het competitieprogramma in juni werd clubs al de mogelijkheid geboden om bij het bereiken van de play-off ronde voor Europees voetbal de tussenliggende wedstrijd in de competitie te verplaatsen. PSV en FC Twente gaven al eerder aan hier van gebruik te willen maken en ook AZ heeft nu aangegeven graag uitstel te willen hebben.

AZ speelt op donderdag 18 augustus 21.00 uur (thuis) en donderdag 25 augustus 21.00 uur (uit) tegen Gil Vincente FC uit Portugal. In het tussenliggende speelweekend in de Eredivisie is AZ nu vrij, waardoor de club zich volledig kan richten op het bereiken van de groepsfase van de Conference League.

Veranderagenda

In 2018 zijn er in het kader van de Veranderagenda afspraken gemaakt met de Eredivisieclubs en de Eredivisie CV om Eredivisiewedstrijden te kunnen verplaatsen als Nederlandse deelnemers aan de (kwalificatie van de) Champions League, Europa League of Conference League aangeven zich hierdoor beter te kunnen voorbereiden.

Dit seizoen maakten PSV en FC Twente dus ook al gebruik van deze mogelijkheid. Hierdoor worden de duels PSV - FC Volendam en FC Twente - Excelsior op woensdag 31 augustus gespeeld. Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelprogramma in de Eredivisie dat toelaat en de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan een nieuwe datum medewerking kunnen verlenen.

Dit artikel delen