Eredivisie

Wedstrijd AZ - Sparta Rotterdam verplaatst naar zaterdag 8 april, Ajax - Fortuna Sittard nieuwe tijd

De Eredivisiewedstrijd AZ – Sparta Rotterdam wordt op verzoek van de Alkmaarders verplaatst van zondag 9 april naar zaterdag 8 april (20.00 uur). Deze wijziging geeft AZ meer voorbereidingstijd op de heenwedstrijd in de Conference League tegen Anderlecht van donderdag 13 april.

Als gevolg hiervan wordt de aanvangstijd van Ajax – Fortuna Sittard van zondag 9 april verzet naar 16.45 uur. De wijzigingen zijn tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Veranderagenda

Voortkomend vanuit de veranderagenda kunnen Eredivisiewedstrijden binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League of Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelprogramma in de Eredivisie dat toelaat en de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum/aanvangstijd medewerking kunnen verlenen.

Dit artikel delen