Eredivisie

Wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo verplaatst naar woensdag 1 december

De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo uit speelronde 4 (zondag 12 september) wordt op verzoek van de Rotterdamse club verplaatst naar woensdag 1 december (20.00 uur).

Redenen zijn de vervroeging door de UEFA van het Conference Leagueduel van Feyenoord met Maccabi Haifa naar dinsdag 14 september (16.30 uur), de door de FIFA verlengde interlandperiode voorafgaand aan speelronde 4 en het vanwege de coronamaatregelen lastiger in- en uitreizen van Israël.

Na zorgvuldige afweging van bovenstaande bijzondere omstandigheden en overleg tussen de Eredivisie CV en KNVB, heeft de voetbalbond geconcludeerd dat een eenmalige verplaatsing naar een ander moment in het competitieprogramma gerechtvaardigd is.

Veranderagenda

Nederlandse clubs die uitkomen in de Champions League, Europa League en Conference League, hebben de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om de datum en/of tijd van hun Eredivisiewedstrijden te wijzigen als ze zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden. Deze afspraken hebben alle Eredivisieclubs en de Eredivisie CV met elkaar onderling en in overleg met de KNVB gemaakt in het kader van de veranderagenda.

Dit artikel delen