Eredivisie

Wedstrijden Eredivisie niet uitgesteld: komende speelrondes zonder publiek

De wedstrijden in de Eredivisie worden komende periode gespeeld zonder publiek. Uit uitvoerig onderzoek blijkt het vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven.

,,Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat de wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken zonder publiek moeten worden gespeeld. Dit in het kader van de nieuwste coronamaatregelen."

,,Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn."

,,De afgelopen dagen is gesproken met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld."

,,Gelukkig is het kabinet gevoelig voor het feit dat voetbalclubs financiële schade lopen doordat ze zonder publiek moeten spelen, en wordt in overleg met de betaald voetbalorganisaties een compensatieregeling uitgewerkt."

,,Het voetbal biedt in deze bijzondere tijden miljoenen mensen thuis ontspanning, topsport en amusement. Door te spelen werken we (opnieuw) mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van ‘Den Haag’ horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om!"

Marianne van Leeuwen, KNVB
Jan de Jong, Eredivisie CV
Marc Boele, Keuken Kampioen Divisie

Dit artikel delen