Eredivisie

Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie

Nu de laatste speelronde van de competitie gespeeld is, zijn de play-offs tickets vergeven. Feyenoord, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en FC Groningen strijden om een ticket voor Europees voetbal. FC Emmen vecht voor lijfsbehoud in de Eredivisie. N.E.C. Nijmegen, Roda JC Kerkrade en NAC Breda voeren de strijd om promotie.

Op woensdag 19 mei worden de play-offs voor Europees voetbal afgetrapt. Feyenoord en Sparta Rotterdam zullen uitmaken wie dit jaar dé club van Rotterdam is. In Utrecht wordt het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen afgewerkt.

Het team met de hoogste klassering in de Eredivisie speelt een thuiswedstrijd. Dat houdt in dat Feyenoord de finale in eigen huis zou spelen, op zaterdag 22 mei. Wint Sparta Rotterdam het duel met Feyenoord, zal de finale op Utrechtse of Groningse bodem gespeeld worden.

Nacompetitie

De eerste ronde van de nacompetitie play-offs heeft reeds plaatsgevonden. Roda JC Kerkrade, N.E.C. Nijmegen en NAC Breda hebben deze ronde overleefd. Samen met de nummer 16 van de Eredivisie, FC Emmen, staan zij donderdag 20 mei in de halve finale van de nacompetitie play-offs.

Ook hierbij geldt dat het team met de hoogste Eredivisieklassering thuis speelt. De winnaar van FC Emmen – NAC Breda speelt de finale in eigen huis, op zondag 23 mei.

Dit artikel delen