Eredivisie

Wedstrijdwijzigingen Eredivisie najaar 2022

De speeldata en -tijden van speelronde 12 tot en met 14 in de Eredivisie zijn bekend. Daarnaast zijn in speelronde 7 tot en met 11 de nodige wedstrijdwijzigingen aangebracht. De completering van het najaarsprogramma in de Eredivisie kon worden voltooid nadat PSV en AZ zich naast Ajax (Champions League) en Feyenoord (Europa League) hadden geplaatst voor de groepsfase van respectievelijk de Europa League en de Conference League.

De wijzigingen in het competitieprogramma komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie) met elkaar hebben gemaakt, voortkomend uit de veranderagenda.

Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan Europese toernooien aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. Competitiewedstrijden kunnen alleen worden verplaatst als het programma van de Eredivisie dat toelaat, de lokale autoriteiten van de thuisspelende club medewerking kunnen verlenen, de afspraken tussen de clubs en ESPN kunnen worden nagekomen en met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.

Zondagavond

Vijf wedstrijden dit najaar zijn verplaatst naar het tijdstip van zondagavond 20.00 uur. In totaal wordt getracht dit seizoen zeventien wedstrijden op zondag 20.00 uur te laten aanvangen.

De wijzigingen in speelronde 6 zijn eerder deze week al bekend gemaakt.

Dit artikel delen