Eredivisie

Willem II presenteert 'Koninklijk uittenue' in jubileumseizoen

Willem II heeft de nieuwe uitcollectie, ontwikkeld door kledingpartner Robey, gepresenteerd. De Tricolores spelen hun uitwedstrijden in het jubileumseizoen in een 'Koninklijk' uittenue. Het ontwerp van het uitshirt is geïnspireerd door barok, de kunststijl uit de zeventiende eeuw die kenmerkend is voor het koninklijk huis.

Met de klassieke oranje sjerp brengt de Tilburgse club een ode aan Koning Willem II. De voormalige prins van Oranje verbleef van 1831 met regelmaat in de Brabantse stad en bleef de stad tot aan zijn dood trouw. Op 14 januari 1898 werd Tilburgia (de voorloper van Willem II) omgedoopt tot Willem II, genoemd naar de toenmalige prins van Oranje en latere koning der Nederlanden (1840-1849).

Uitshirt

In de donkerblauwe basiskleur is het sierlijke, chique barokpatroon subtiel in het gehele shirt terug te zien. Het shirt is afgewerkt met een kraag en gouden details. De broeken zijn volledig oranje en de kousen zijn evenals het shirt donkerblauw, met horizontale oranje lijnen.

Pre-order

Het uittenue is momenteel enkel in de voorverkoop verkrijgbaar. As gevolg van de pandemie ondervindt de productie en het transport van de nieuwe Willem II-kleding vertraging. Naar verwachting komt de levering uitshirts eind juli aan. Meer weten? Klik dan op de button hieronder om naar de webshop van Willem II te gaan

Dit artikel delen