Eredivisie

Willem II presenteert nieuwe clublogo

In het seizoen van het 125-jarig bestaan presenteert Willem II met het nieuwe, toekomstige clublogo. Bij de realisatie van het zesde logo in de clubhistorie is rekening gehouden met eerdere logo’s en de jarenlange wens van vele supporters om terug te keren naar de basis van het logo dat van 1952 tot 1983 gebruikt werd.

In een persbericht laat de club weten dat het voor een herkenbaar logo heeft gekozen: ,,Willem II is Tilburg, Willem II is rood-wit-blauw en Willem II draagt de naam van koning Willem de tweede. Vanwege die vanzelfsprekendheid en omdat de kracht van een beeldmerk in de eenvoud zit, is logo voortaan rustiger en toch zeer herkenbaar. Door tekstueel enkel 1896 in het logo te laten, eren we ons oprichtingsjaar en onze prachtige historie."

,,Ook in de details zijn veranderingen waarneembaar. De schreven aan de uiteinden van de W en II zijn niet langer rond maar klassiek en diezelfde typografie is toegepast bij 1896. Ook de banen van de voetbal onderin zijn hoekiger. De kroon is wit, waardoor ons logo voortaan uit vier kleuren bestaat."

Martin van Geel, algemeen directeur Willem II: ,,Bij de totstandkoming van dit nieuwe logo hebben we ons laten inspireren door ons verleden. Dit jubileumseizoen en die vurige wens van veel supporters zijn voor ons redenen geweest om ons logo te veranderen en moderniseren, waarbij het voor ons belangrijk is geweest dat we dezelfde uitstraling behouden. Wat ons sterkte in de ambitie het logo te vernieuwen, waren de vele lovende reacties op het huidige jubileumlogo."

Na dit seizoen wordt afscheid genomen van het huidige jubileumlogo en het logo dat sinds 1983 in gebruik is. Per 1 juli 2022 is Willem II te herkennen aan het nieuwe embleem.

Dit artikel delen