Eredivisie

Willem II reuzendoder in de Eredivisie

Willem II geniet momenteel van een knappe vierde plaats in de Eredivisie (op punten gelijk met nummer 3 Feyenoord) en een voorsprong van vier punten op de nummer vijf PSV, de tegenstander van de Tilburgers in speelronde 22. Had PSV dichterbij Willem II gestaan, dan was het nog maar de vraag of de Eindhovenaren Willem II konden passeren op de ranglijst.

De ploeg van Adrie Koster is dit seizoen namelijk een heuse reuzendoder gebleken. Willem II is de enige ploeg die dit eredivisieseizoen Ajax, AZ én PSV wist te verslaan. De zeges op de nummers één en twee Ajax en AZ werden zelfs in uitwedstrijden behaald.

 Willem II dit eredivisieseizoen

 1 september 2019  Willem II - Feyenoord  0-1  
 6 oktober 2019  Willem II - AZ   1-1  
 10 november 2019  Willem II - PSV  2-1  
 6 december 2019  Ajax - Willem II  0-2  
 18 januari 2020   AZ - Willem II  1-3  


Van de duels met de teams die momenteel in de top-5 staan verloor Willem II alleen de eerste dit seizoen, tegen Feyenoord. In de overige ontmoetingen veroverden de Tricolores tien punten, evenveel als AZ en meer dan Ajax, Feyenoord en PSV.

Zaterdag wacht dus PSV, een tegenstander waar Willem II goede herinneringen aan heeft. Eerder dit seizoen waren de Tricolores met 2-1 te sterk, maar veel supporters zullen eerder terug denken aan de eclatante 5-0 zege in maart 2018, met een hattrick van Fran Sol.

Deze keer gaat Willem II op bezoek in het Philips Stadion, waar trainer Adrie Koster als speler actief was. De Tilburgers zijn al negen Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen, een reeks die begon met de 2-1 zege op PSV. Kan Willem II hierop voortborduren en wederom zorgen voor een stunt?

 Huidige top 5 in onderlinge duels

 1.  AZ  5  10  +6
 2.   Willem II  5  10  +4
 3.  Ajax  5  7  +2
 4.  Feyenoord  4  6  -4
 5.   PSV  5  1  -8

 

Dit artikel delen