KPN Teamgenoot

Yasmin (8) kan ondanks taaislijmziekte toch Fortuna volgen als Teamgenoot

Maak kennis met de 8-jarige Yasmin, fan van Fortuna Sittard. Ze heeft taaislijmziekte, waardoor ze niet op een normale manier naar een wedstrijd in het stadion kan gaan. Dankzij de KPN Klasgenoot ging ze een dag mee als Teamgenoot van haar favoriete club! Ze kreeg een onvergetelijke ervaring via onder andere de spelers Yanick van Osch, Charlison Benschop, Mats Seuntjens, trainer Sjors Ultee en zelfs - trainer van de tegenstander - Arne Slot.

Wat is de KPN Klasgenoot?

De KPN Klasgenoot is een speciaal voor KlasseContact ontwikkeld apparaat, dat het contact tussen klas en leerling mogelijk maakt. Via een mobiel video- en audiosysteem dat via (mobiel) internet een beeld- en geluidsverbinding legt tussen school en leerling is live contact mogelijk.

Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen onderwijs volgen en, minstens zo belangrijk, in contact blijven met hun klasgenoten. De Klasgenoot is uitgerust met een goede kwaliteit camera en een goed scherm, zodat de klas en de leerling duidelijk in beeld zijn. Voor het geluid zijn op de Klasgenoot een goede microfoon en boxen geïnstalleerd. Hiermee is ook de verbinding in spraak goed hoorbaar.

Ook kan de leerling vanuit thuis of het ziekenhuis een vinger opsteken via de KPN Klasgenoot. Op de KPN Klasgenoot gaat een lampje branden. Zo weet de docent (en de klas) dat de klasgenoot op afstand iets wil vragen of zeggen. Met de KPN Klasgenoot kan de zieke leerling optimaal de lessen volgen op afstand.

Dit artikel delen