Eredivisie Awards

Youri Regeer uitverkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand september

De 20-jarige Youri Regeer heeft zijn eerste prijs in de Eredivisie te pakken: van alle spelers die sinds het begin van het seizoen 21 jaar of jonger zijn, heeft hij het beste gepresteerd in september. Dit op basis van statistieken van Opta en stemmen van voetbalfans. Het levert Regeer zijn eerste Johan Cruijff Talent van de Maand-prijs op.

De 20-jarige speler is eigenlijk een middenvelder, maar door de blessure van Gijs Smal is hij plots de nieuwe linksback van FC Twente. Die rol vervulde hij met verve: de geboren Haarlemmer won met FC Twente van FC Volendam (0-2), Ajax (3-1), Vitesse (1-0) en sc Heerenveen (1-0), en verloor in de laatste minuten van RKC Waalwijk (1-0).

Verdedigend én aanvallend een sterke maand

Regeer speelde, statistisch gezien, overall een hele sterke maand. In zowel aanvallende als verdedigende statistieken staat Regeer veelal in de top-3 van FC Twente, dat slechts twee competitiegoals incasseerde afgelopen maand en drie clean sheets behaalde. In september had slechts één verdediger meer balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied dan Regeer (15), hij staat van alle verdedigers in de top 3 van meeste succesvolle passes in de aanvallende derde (58) en was bij 21 unieke passketens betrokken die eindigden in een schot (twee schoten, vijf kansen gecreëerd en veertien keer onderdeel van de opbouw).

Cheque voor amateurclub SV Zandvoort

Youri Regeer bleef in de maandverkiezing onder meer Johan Bakayoko (PSV) en Myron van Brederode (AZ) voor. Als onderdeel van de uitverkiezing ontvangt de FC Twente-speler een cheque van € 2.500 namens de VriendenLoterij, voor zijn voormalig amateurclub SV Zandvoort. Bij de Zandvoortse amateurclub begon Regeer zijn voetbalcarrière en was hij zelfs coach van het O-23 team. Bovendien heeft zijn uitverkiezing een bedrag van € 5.000 opgeleverd ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Johan Cruyff Foundation.

De prijs is uitgereikt door ESPN-presentator Wouter Bouwman. Het interview met Regeer bekijk je hier. Foto's: FC Twente Media ©

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden elk seizoen uitgereikt op de Eredivisie Awards.

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™ 24. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen