Eredivisie

Zoektocht naar de favoriete Johan Cruijff-uitspraak

Exact 75 jaar geleden werd de legendarische nummer 14 geboren in Betondorp. Deze week staat daarom in het teken van Johan Cruijff. Maar da’s logisch, want de iconische voetbalcarrière en de legacy van Johan Cruijff zijn een voorbeeld voor velen.

Bijzondere interviews met de zoon van Johan, Jordi Cruijff, en ambassadeur van de Cruyff Foundation Ronald Koeman worden deze week uitgezonden op ESPN. Ook is het mogelijk om je stem uit te brengen op jouw favoriete Johan Cruijff-uitspraak.

Kies je favoriete uitspraak van Johan Cruijff

“Je moet schieten, anders kan je niet scoren” en “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”; iconische uitspraken van Johan Cruijff die dagelijks nog gebruikt worden. Maar welke uitspraak van Johan Cruijff is favoriet in Nederland?

Iedereen kan deze week stemmen op zijn of haar favoriete Johan Cruijff-uitspraak en maakt kans op een reis naar Barcelona om dé El Clásico van volgend seizoen bij te wonen of een van de andere prijzen. Stemmen op één van de Johan Cruijff-uitspraken kan op www.eredivisie.nl/Cruijff

De gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff zijn vastgelegd op Delfts Blauwe Tegels van Royal Delft. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Cruyff Foundation. Deze kunnen gekocht worden via www.royaldelft.com/cruyfffoundation/

De legacy van Johan Cruijff

2022 is een bijzonder jaar, want naast de 75e geboortedag van Johan Cruijff, bestaat de Cruyff Foundation 25 jaar. De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport en -spelprojecten. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s creëert de Cruyff Foundation ruimte.

Samenwerking Eredivisie x ESPN x Cruyff Foundation x VriendenLoterij

De Johan Cruijff Speelronde is een initiatief van de Eredivisie, ESPN, Johan Cruyff Foundation en de VriendenLoterij. Sinds het seizoen 2021/22 zijn de verkiezingen Eredivisie Speler U21 van de Maand, Eredivisie Speler U21 van het Jaar en de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het Jaar samengesmolten tot één gezamenlijke verkiezing voor talenten in de Eredivisie. Inmiddels zijn er acht maandprijzen uitgereikt aan de beste spelers onder 21 jaar (Johan Cruijff Talent van de Maand) en wordt tijdens de Eredivisie Awards de felbegeerde prijs voor Johan Cruijff Talent van het Jaar uitgereikt.

Dit artikel delen