Wil jouw club kans maken op de Voetbal Geeft Prijs 2023/'24? Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaand formulier in te vullen. Wie weet wordt jullie inspirerende plan door de VriendenLoterij beloond met maar liefst 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro!

Je kunt een aanvraag indienen tot en met 31 maart 2024. Ontdek onderaan deze pagina de criteria waarmee de jury de aanvragen beoordeelt, samen met de belangrijkste timings.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Maarten Vreuls (VriendenLoterij).

Vul dit formulier in 👇

Verwerken..
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Over de Voetbal Geeft Prijs

De VriendenLoterij is sinds 2005 maatschappelijk partner van de Eredivisie. In dit partnership staat het maatschappelijke aspect van sport en activiteiten in clubverband centraal. Deelnemers van de VriendenLoterij die meespelen voor hun favoriete eredivisieclub dragen daarmee direct bij aan maatschappelijke projecten.

Met de Voetbal Geeft Prijs worden eredivisieclubs jaarlijks gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie plannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van € 50.000,-, €30.000,- of € 20.000,-.

Met de 'Voetbal Geeft Prijs' worden niet alleen de inspanningen van de eredivisieclubs in de schijnwerpers gezet, maar wordt ook de positieve maatschappelijke impact van voetbal vergroot.

 • Alle 18 eredivisieclubs kunnen van woensdag 21 februari t/m zondag 31 maart 2024 (23.59 uur) via deze pagina vernieuwende maatschappelijke initiatieven indienen die bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten in wijken en op scholen met clinics over gezond eten, meer bewegen en projecten om pesten en discriminatie tegen te gaan.
 • Het publiek kan tussen vrijdag 12 april en vrijdag 3 mei stemmen op zijn of haar top-3. Een vakjury beoordeelt in dezelfde periode alle inzendingen op o.a. originaliteit, professionaliteit en maatschappelijke relevantie. De publieksstem en jurystem tellen beide voor 50% mee.
 • In totaal stelt de VriendenLoterij € 100.000,- beschikbaar aan verschillende projecten van eredivisieclubs. De drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke projecten worden beloond tijdens de Eredivisie Awards op 2 september. De jury kent een totaal bedrag van € 100.000,- toe:
  - 1e prijs: € 50.000
  - 2e prijs: € 30.000
  - 3e prijs: € 20.000
 • Het aangevraagde project is een nieuw project of nieuwe aanvulling op een bestaand project;
 • Het project speelt in op een relevante maatschappelijke uitdaging;
 • De gekozen aanpak en activiteiten zijn onderbouwd. Bijvoorbeeld door eerdere succesvolle pilots, onderzoeksresultaten uit binnen- of buitenland, cijfers over de doelgroep etc.;
 • De resultaten van het project zijn meetbaar, zichtbaar en concreet (geen campagnes);
 • Het project heeft een afgebakende looptijd en mijlpalen, voorzien van een realistische begroting;
 • Het project kan niet uit de lopende begroting van de maatschappelijke stichting van de Eredivisieclub worden gefinancierd;
 • De aanvraag is ingediend door de stichting met ANBI-status van de Eredivisieclub of door een stichting met ANBI-status waarmee de club samenwerkt.

Van vrijdag 12 april tot en met vrijdag 3 mei 2024 krijgt het publiek de kans om zijn stem uit te brengen. Het is eenvoudig: kies jouw top-3, vink deze aan, en vul je e-mailadres in.

De prijzen voor de drie meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijke initiatieven worden uitgereikt op de Eredivisie Awards op maandag 2 september 2024. Op de Eredivisie Awards, live op ESPN vanuit DeFabrique in Utrecht, worden de belangrijkste prijzen in de Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie uitgereikt.