De Eredivisie was in het seizoen 2021-22 jarig en lanceerde op 29 november ‘Ontdek de Eredivisie’. Een ode aan 65 jaar Eredivisie in samenwerking met de clubs, ESPN, hoofdsponsor KPN en SANTOS Magazine. Via Eredivisie Ontdek, een documentaireserie en een voetbalreisgids, konden liefhebbers op zoek naar de Eredivisie en de historie van hun favoriete club(s). In alle voetbalsteden van Nederland.

In 65 jaar hebben in totaal 54 (voormalige) clubs uit 34 steden de Eredivisie gemaakt tot wat het nu is. Goed voor ontelbaar mooie momenten, vele helden, talloze herinneringen en briljante verhalen. En nog steeds is de Eredivisie springlevend, voor jong en oud. Daarom laat de Eredivisie aan de hand van 266 plekken zien wat de Eredivisie voor Nederland betekent. Van Leeuwarden tot Maastricht en van Den Haag tot Enschede.

Historische plekken bezoeken

Op Eredivisie.nl/ontdek konden bezoekers online een reis maken langs stadions, standbeelden, kroegen, pleinen, geboortehuizen en andere betekenisvolle plekken voor de clubs. Allemaal voorzien van feitjes, anekdotes en beeld. Het laat zien op welke plekken in Nederland de clubs het diepst geworteld zijn.

De plekken komen pas echt tot leven als ze daadwerkelijk bezocht worden. Daarom is het mogelijk om eenvoudig alle plekken te bezoeken met een mobiel. Aan iedere plek was een virtueel vaantje gekoppeld, dat verzilverd kon worden op het moment dat men de plek daadwerkelijk bezocht. Voetballiefhebbers die alle plekken van een club hadden bezocht, maakten kans op mooie prijzen.

Documentaireserie Ontdek de Eredivisie

Op ESPN en AD was een seizoen lang een gelijknamige documentaireserie te zien, waarin Sjoerd Mossou de kijker meenam langs de voetbalsteden van Nederland. Hierin kwamen de bijzondere locaties en anekdotes nog verder tot leven. Bekijk hieronder alle afleveringen.

Meer

Ontdek hier meer over de activiteiten van de Eredivisie, buiten de reguliere competitie om.