Eredivisie icoon wit

Ons merk

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de Eredivisie Brand Manual, de juiste logo's van de eredivisieclubs in het seizoen 2023/'24 en schrijfwijzen van de Eredivisie(clubs).

Eredivisie Brand Manuals

De Eredivisie brand manual is eigendom van de Eredivisie CV en ontwikkeld om het merk Eredivisie beter te begrijpen. De manual bevat richtlijnen en spelregels om merkcommunicatie op correctie en consistente wijze toe te passen en is bedoeld voor alle betrokken partners en stakeholders die op enige wijze met het merk Eredivisie werken.

De Eredivisie heeft twee Brand Manuals ontwikkeld;

  1. Een Nationale versie (specifiek gericht op Nederland)
  2. Een Internationale versie (met meerdere varianten gericht op specifieke landen)

Eredivisie logo

Het nieuwe eredivisielogo is in 2017 officieel geïntroduceerd. In het logo is zichtbaar gekozen voor de verbinding tussen het icoon (de ‘E’) en de middencirkel van het voetbalveld. De Eredivisie vormt namelijk het middelpunt van de achttien eredivisieclubs en staat in het midden van de Nederlandse samenleving.

Merkpaspoort

De Eredivisie heeft een merkpaspoort ontwikkeld waarin de belangrijkste elementen staan samengevat. Dit merkpaspoort is ook te vinden in de volledige Brand Manual.

Manifesto

Bekijk hieronder de Brand Manifesto van de Eredivisie, waarin meer duidelijk wordt over het DNA van de Eredivisie en de organisatie achter de hoogste competitie van Nederland.

Eredivisieclubs

Hieronder is meer informatie te vinden over de logo's van de achttien eredivisieclubs in het seizoen 2023/'24. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de clublogo's zonder toestemming vanuit de Eredivisie CV en of één van de betreffende eredivisieclubs.

Logo's eredivisieclubs

Bekijk hier alle logo's van de eredivisieclubs in het seizoen 2023/'24. Neem contact met ons op voor het wachtwoord van de downloadlink.

Schrijfwijzen

Wanneer we de Eredivisie als competitie benoemen in een tekst, schrijven we deze te allen tijde met een hoofdletter. Ook de organisatie achter de Eredivisie wordt altijd met hoofdletters geschreven: Eredivisie CV. Als we bijvoorbeeld verwijzen naar begrippen zoals eredivisieclubs, eredivisieranglijst, eredivisiewedstrijden, etc. schrijven we onze naam met een kleine letter.

Op zoek naar de juiste schrijfwijze van de eredivisieclubs? Bekijk de tabel hieronder. Deze lijst is op alfabetische volgorde weergegeven.

# Volledige clubnaam Standaard naam Korte naam Afkorting

1

AFC Ajax

Ajax

Ajax

AJA

2

Almere City FC

Almere City FC

Almere

ALM

3

AZ Alkmaar

AZ

AZ

AZ

4

Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam

Excelsior

EXC

5

FC Twente

FC Twente

Twente

TWE

6

FC Utrecht

FC Utrecht

Utrecht

UTR

7

FC Volendam

FC Volendam

Volendam

VOL

8

Feyenoord Rotterdam

Feyenoord

Feyenoord

FEY

9

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard

Fortuna

FOR

10

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles

GA Eagles

GAE

11

Heracles Almelo

Heracles Almelo

Heracles

HER

12

N.E.C. Nijmegen

N.E.C. Nijmegen

N.E.C.

NEC

13

PEC Zwolle

PEC Zwolle

PEC

PEC

14

PSV

PSV

PSV

PSV

15

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk

RKC

RKC

16

sc Heerenveen

sc Heerenveen

Heerenveen

HEE

17

Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam

Sparta

SPA

18

Vitesse

Vitesse

Vitesse

VIT

Meer

Ontdek hier meer over de activiteiten van de Eredivisie, buiten de reguliere competitie om.