Unibet

Veilig en Verantwoord Spelen

Sinds 2023 is Unibet partner van de Eredivisie en ESPN. Unibet is onderdeel van Kindred Group, één van de grootste online kansspelaanbieders ter wereld. Via Unibet Impact ondersteunt Unibet projecten op het gebied van sportbeleving, verantwoord wedden en het voorkomen van matchfixing.

SPEEL BEWUST

Gokken is niet zonder risico. Daarom heeft Unibet een geavanceerd speler detectiesysteem dat mogelijk probleemgedrag in een vroeg stadium kan herkennen zodat wij kunnen ingrijpen. Voorkomen is immers beter dan genezen. En met succes. We zien dat de meeste spelers (8 op de 10) hun gedrag veranderen na vroegtijdig ingrijpen. Vanuit Kindred Group, het moederbedrijf van Unibet, investeren we ook in onderzoek en technologie om ons platform continu te verbeteren. Daarnaast stellen wij onze data en methoden beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek.

Ben je benieuwd wat voor type speler je bent?

VEILIG WEDDEN

Sport is de grootste entertainmentindustrie ter wereld waar miljarden mensen dagelijks van genieten. Wedden op sportwedstrijden is leuk en spannend. De onvoorspelbaarheid van sport is daarvoor heel belangrijk. Wie een wedstrijd wil fixen, is afhankelijk van de medewerking van een speler, scheidsrechter of coach.

Matchfixing vormt dan ook een serieuze bedreiging voor de sport en de kansspelindustrie. Daarom zet Unibet zich, samen met anderen, in om matchfixing te bestrijden. Signaleren en samenwerking zijn de sleutel in de strijd tegen matchfixing.

Signaleren

Als digitaal bedrijf houden we alle geplaatste weddenschappen scherp in de gaten. We verzamelen informatie en ontwikkelen hiermee nauwkeurige inlichtingen over verdachte wedpatronen. Bij het ontdekken van verdachte wedpatronen melden we dit zonder uitzondering bij opsporingsautoriteiten, integriteitsinstanties en waar mogelijk bij relevante sportbesturen.

Samenwerken

Vanuit Unibet Impact, ons maatschappelijke programma, werken we samen met maatschappelijke organisaties in de strijd tegen matchfixing. Zo hebben we samen met het European Football Development Network (EFDN) een workshop ontwikkeld over de risico’s van matchfixing. Ook ondersteunen we als maatschappelijk partner van spelersvakbond VVCS de uitrol van de Red Button App.

Spelers zijn verplicht om een melding te maken bij de KNVB als zij zijn benaderd door matchfixers. Dit gebeurt vaak op een laagdrempelige manier, zoals social media. Het is daarom niet altijd duidelijk voor spelers wanneer en hoe ze een melding moeten maken. Ook twijfelen spelers soms om melding te maken omdat de gevolgen van een melding niet duidelijk zijn. De Red Button App stelt voetballers in staat om anoniem melding te maken wanneer zij benaderd worden.

Unibet