Eredivisie

14 jaar geleden: Weergaloze slalom Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovi bekroonde op 22 augustus 2004 een indrukwekkende slalom langs zes verdedigers van NAC Breda met een treffer. Enkele dagen na zijn doelpunt werd de voormalig Ajacied aangetrokken door Juventus. 

De voorbereiding op het duel tegen NAC stond bij Ajax enigszins in het teken van Zlatan Ibrahimovi. De Zweed had zich tegen het Nederlands Elftal al in diverse opzichten laten gelden, hetgeen leidde tot een groepsgesprek op vrijdag.

Zondag 22 augustus 2004, in de eerste thuiswedstrijd van Ajax die met 6-2 werd gewonnen tegen NAC Breda, was Zlatan Ibrahimovi de grote uitblinker. Met zijn solo naar de 5-1 als hoogtepunt. Bekijk het doelpunt inclusief commentaar hieronder.

Zlatan Ibrahimovi speelde 110 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 48 keer het net wist te vinden. Na Ajax kwam de 116-voudig international uit voor Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en sinds maart dit jaar voor LA Galaxy. 


OVER HET EREDIVISIE-ARCHIEF

De Eredivisie CV heeft in 2017 samen met de Eredivisieclubs, NOS, Beeld & Geluid, ODMedia en Google een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Met het ontsluiten van dit cultureel voetbalerfgoed wil de Eredivisie het 60-jarig archief veilig stellen voor de toekomst en toegankelijk maken voor fans in binnen- en buitenland. Alle archiefkanalen zijn hier te bekijken.

Dit artikel delen