Maatschappelijk

15.000 KiKa-beren op de tribunes in Heerenveen

Zaterdagavond treedt sc Heerenveen tegen FC Emmen aan in een goedgevuld Abe Lenstra stadion. Zonder supporters vanwege de aangescherpte corona-maatregelen, maar met 15.000 knuffelberen op de tribunes. Met deze symbolische actie vragen Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sc Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor onderzoek naar kinderkanker.

De eerste speelrondes werd er gevoetbald met een beperkt aantal supporters, maar door de oplopende coronabesmettingen is publiek sinds 2 oktober niet meer toegestaan. Doordat ook traditionele sportevenementen voor het goede doel niet meer plaatsvinden, loopt KiKa een groot deel van de inkomsten mis. Samen kwamen de eredivisionist, stichting en MSD (partner van KiKA) op het idee om de KiKa-beer, het symbool van steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden, een hoofdrol te geven. Veel kinderen met kanker zijn in de eerste maanden van de coronapandemie ontzichtbaar geweest. Omdat de zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie.

15.000 beren nemen vanavond mét Heerenveen-shirt plaats in het Abe Lenstra stadion. Het aantal KiKa-beren staat symbool voor de ongeveer 15.000 kinderen in Nederland met kanker of die kanker hebben overleefd. De beren, gefinancierd door MSD, zijn na de wedstrijd te koop op www.kikaberenactie.nl (€ 14,95). Al het geld wat hiermee opgehaald wordt gaat rechtstreeks naar KiKa voor het onderzoek naar kinderkanker.

Dit artikel delen